Autor Wątek: Typowi handlarze  (Przeczytany 4013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline endriu2707

• :: TrendLine
  • VW: Fox
  • Silnik: 1.2 MPI
  • Kod: BMD
  • Napęd: FWD
  • Rej: POT
Typowi handlarze
« dnia: 28 - Października - 2018 - 08:56:20 »
Witajcie, jak wiemy handlarze są różni.Chciałem kupić żonie auto i tak jej się podobał Fox, że nie miałem wyboru tylko skupiłem się na tym modelu. Byłem oglądać pierwszy egzemplarz i pierwsze co to pytam właściciela czy zdaje sobie sprawę, że żona będzie dwójkę synków dowoziła do szkoły? Już mi nie chciał sprzedać tego auta tylko zaproponował dwa inne. Możemy się domyślać, że bezpieczne nie było :)
Parę dni później wleciało ogłoszenie, typowy handlarz, gruby głos, twarz opalona. Wysoka brama za komisem i walący młotem facet też dała do myślenia. Po przekręceniu stacyjki na zapłon brak kontrolki poduszek i kontrolki silnika. Pewnie się świeciły już, a nie ma kontrolek to nie ma problemu :) Stan na dwukrotnie większy przebieg i to co szło wyciągnąć tego już nie było. Goły i wesoły Fox. Jeszcze po wciśnięciu sprzęgła pukanie, może bardziej terkotanie na kończące się łożysko w najlepszym wypadku. Handlarz oczywiście nic nie słyszał niepokojącego.
W końcu kupiłem można powiedzieć pod domem chłopak dopiero zaczyna handlować autami, auto po lekkiej stłuczce w przód, ale z kompletem zdjęć jak wyglądało przed naprawą, przebieg adekwatnie do stanu i auto całe kompletne z dodatkowym kompletem kół, cuda się jescze zdarzają. Nie jestem fanem kupowania z komisu, ale handlarz chce tylko zarobić. Dużo więcej gorszych sytuacji słyszałem po zakupie od prywatnych osób, jak się zaczyna coś dziać to sprzedają zwłaszcza tańsze auta. Jakie wy mieliście sytuacje podczas zakupu?

Offline Kojot

• VW: Passat B8
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Rej: GD
Odp: Typowi handlarze
« Odpowiedź #1 dnia: 08 - Listopada - 2018 - 12:08:36 »
Może i jestem przesadnie ostrożny  :neutral:
Po obejrzeniu kilkunastu samochodów w komisach i wysłuchaniu licznych opowieści znajomych odpuściłem sobie wizyty w takich przybytkach. Szkoda nerwów. Jak jeszcze ktoś szuka "okazji" u takich Mirków to na 100% czekają go w niedalekiej przyszłości wizyty u mechanika, ewentualnie psychologa  :D

Offline alanowak1985

• :: StartLine
  • Silnik: 1.6
  • Rej: ZGY
« Odpowiedź #2 dnia: 18 - Listopada - 2018 - 10:07:45 »
Stan przebiegów aut w Polsce to tragedia. Prawie każde auto miało już coś majstrowane. Jeżeli chodzi o ogłoszenia prywatne to 99% osób również kłamie jeżeli chodzi o stan techniczny i zewnętrzny auta. Lekka naprawa okazuje się nie raz gruntownym remontem. Jestem na etapie szukania drugiego auta i jest tragedia.

Offline endriu2707

• VW: Fox
  • Silnik: 1.2 MPI
  • Kod: BMD
  • Rej: POT
« Odpowiedź #3 dnia: 18 - Listopada - 2018 - 10:33:47 »
Też szukałem drugiego auta i jest masakra. Albo akceptujesz nie znany stan albo szukasz igły której nie ma.

Offline faithjoga

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #4 dnia: 19 - Listopada - 2018 - 12:11:24 »
Był ostatnio filmik na Youtube gdzie wypowiadał się były Hanldarz, masakra. Ja staram się jak już to kupować od osób prywatnych.
[CZYTAJ REGULAMIN >>> NIE SPAMUJ]

Offline PorzO

• VW: Passat CC
  • Silnik: 2.0 TDI CR
  • Kod: CBBB
  • Rej: KBR
« Odpowiedź #5 dnia: 17 - Lutego - 2019 - 12:37:33 »
Ja własnie jestem po zakupie auta i powiem tak długo szukałem az znalazłem nie w 100% co chciałem ale po ogledzinach i wizycie u zaprzyjaznionej stacji diagnostycznej dokonałem zakupu. miedzy czasie naprawde nadziewałem sie na rózne przypadki po jedno auto juz miałem jechac i dobrze ze wykupiłem sprawdzenie po vinie. Auto ktore miało byc bezwypadkowe miało koło 6 szkód odkad jest w polsce a jego rocznik to 2011 w tym jedna szkod an15tys do 20tys a ostatnia przy przebiegu 213tys w polowie 2018 roku to szkoda chyba całkowita bo od 30tys do 50tys.
Auto jest teraz na allegro do sprzedania jako BEZWYPADKOWE z przebiegiem 213tys. Potem odwiedziłem jednego sprzedajacego jak tylko pokazałem mu miernik odrazu zaczol gadac ze z przodu było uderzone i tylko tyle ale zaczolem miernikiem mierzyc srodek... okazało sie ze nie tylko tam ale on uparcie twierdził ze to cyt. "nie jest wypadkowość", a co? przyjechałem sie autem przy zamknietych szyba slychac ze bije wiatry do srodka... bezywpadkowe auto... przed zakupem warto wydac troche złotówek na sprawdzenie auta bo mozna sie nadzac. ja kupiłem i wiem co musze zrobic nie ma auta uzywanego zeby wsiasc i jezdzic to mit tak jak bezwypadkowe...

Tagi wątku: