Autor Wątek: NAPRAWA PROGÓW - jakie koszty ?  (Przeczytany 2801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nibi

• :: StartLine
  • VW: Golf Plus
  • Silnik: 1.6 MPI
  • Napęd: FWD
  • Rej: TK
NAPRAWA PROGÓW - jakie koszty ?
« dnia: 02 - Października - 2018 - 21:54:22 »
Dobry wieczór,
zwracam się o pomoc w oszacowaniu kosztu naprawy blacharskiej samochodu. Jutro jadę sprawdzić przed zakupem VW Golfa Plus rocznik 2006 w ASO i jeśli wszystko będzie ok to dojdzie do zakupu. Samochód jest ok poza progiem/nadprożem, który jest wgnieciony.  Mogę nie zdążyć podjechać do blacharza, a właśnie zdałam sobie sprawę, że w ASO mogą nie powiedzieć jaki będzie koszt naprawy i czy nic się nie będzie z tym działo. Załączam zdjęcie. Czytałam, że takie coś można jakoś wyciągać i nie jest to duży koszt, ostatecznie można wyciąć i wstawić nowy fragment. Ale czy to bezpieczne? Już długo szukam auta i w końcu udało się na coś trafić, dlatego zależy mi na nim. Ale przede wszystkim zależy mi na tym, żeby samochód był bezpieczny i nie rdzewiał (co do tego drugiego - złe doświadczenia po dwóch fordach...). A jeszcze na nadkolu (wewnątrz, od strony koła) pojawiają się delikatne zaczątki rdzy. Czy to znak, że całego zaraz pożre?

Z góry dziękuję za wszystkie pomocne informacje!

Offline Scrappy

• clubmen
  • Silnik: 3.0 TDI
  • Moc: 265 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: DS
Odp: NAPRAWA PROGÓW - jakie koszty ?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Listopada - 2018 - 16:49:18 »
Koszt nie powinien być duży. W dobrym zakładzie zrobią to tak że nie zardzewieje, wycieniują tak że nie będzie potrzeby malowania tylnego błotnika. Co do tej rdzy na nadkolu to już musi ocenić ktoś na żywo czy jest to do odratowania czy trzeba zrobić łatkę. Tak czy inaczej da sięto zrobić na lata.

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #2 dnia: 27 - Listopada - 2018 - 19:41:47 »
Tak jak kolega wyżej koszt niewielki. Patrząc na zdjęcie auta możliwe że te rdzawe plamki na nadkolu to nic poważnego i można to profesjonalnie zlikwidować i zabezpieczyć na lata.

Offline Modvoy

• :: TrendLine
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: BPW
« Odpowiedź #3 dnia: 22 - Marca - 2020 - 18:59:57 »
Cześć Wszystkim,
Jeden z moich aut potrzeby pomocy, tj. porobiły mu się dziury w progach.
Volkswagen Sharan I 2001 rok 1.9 TDI.

Macie może pomysł jak to zrobić małym kosztem?

Pozdrawiam

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Rej: GD
« Odpowiedź #4 dnia: 26 - Marca - 2020 - 07:15:57 »
Macie może pomysł jak to zrobić małym kosztem?
Jest zawsze kilka możliwości jak i sposobów na poradzenie sobie z "rudą".Mój vito pod względem rdzy chyba przoduje. Zamieszczałem nie jedną fotorelację jak radzę sobie z rdzą na różne sposoby. Odszukaj na forum i wybierz który sposób najbardziej przypadnie do gustu.

Tagi wątku: