Witam wszystkich
Dziś przy zimnej skrzyni i jeździe w drążku w pozycji manual przy odpuszczonym gazie znów był zgrzyt. Szlag mnie trafi z tym złomem. Przejechanie 54tys i już się g... psuje. Brak słów i ręce opadają.
Już wątpię we wszystko. Może ktoś ma jakiś pomysł? Może to nie skrzynia?
Dodano: 16 - Października - 2018 - 11:22:30
Czy skrzynia mogła się rozprogramować po odłączeniu akumulatora? Czy odłączenie akumulatora mogło spowodować zmianę ustawień adaptacyjnych skrzyni?
Dodano: 25 - Październik - 2018 - 20:47:02
Cześć
Chyba to nie skrzynia, a raczej zbieg okoliczności z tą wymianą. Moje podejrzenia po ochłodzeniu klimatu padły na kompresor klimatyzacji, albo na jego sprzęgło ponieważ już nic nie zgrzyta

Moje pytanie czy ktoś miał taki przypadek, że sprężarka klimy albo sprzęgło sprężarki zgrzytały co jakiś czas??
Nadmienię tylko, że śruba jest dokręcona raczej ok, wiem że te sprzęgła sprężarki miały wadliwą konstrukcję jeżeli chodzi o śrubę mocującą, która się potrafiła sama odkręcić. Proszę o odpowiedzi...
Dodano: 03 - Grudzień - 2018 - 21:23:05
Witam ponownie.
Ciągle zgrzyt....
Zauważyłem, że przy wyłączonym przyciski AC nic zgrzyta, więc padło na kompresor klimatyzacji i jego sprzęgło. Byłem na stacji specjalizującej się w klimie i .... nadal nic. Olej w kompresorze czysty, kompresor trzyma ciśnienie, sprzeglo ok.
Przejechałem już dużo kilometrów i na pewno przy wyłącznej opinie wszystko ok. Gdy włączę co jakiś czas, chyba przy przechylach i najczęściej na 5 biegu co jakiś czas (raz na 100-200km) coś zgrzyta...
Jakieś pomysły?
Proszę o pomoc.
Dodano: 16 - Styczeń - 2019 - 16:59:05
Witam Po raz kolejny.
Pisze ponieważ chcę trochę pomóc użytkownikom Tugunów na forum.
Dziś byłem w Aso i co?
Po kilku miesiącach walk i trudnych tematów związanych z demontażem elementów osprzętu, kosztach niemałych i takich tam...
Okazało się że jest nowy Soft do skrzyni a konkretnie modyfikująca coś tam coś tam przy 5 biegu z którym... miałem też niemałe kłopoty.
Będę testował i zobaczymy co dalej...
Dodano: 16 - Marzec - 2019 - 11:19:00
Witam
Kończąc post informuję - wgranie nowego softu pomogło w 100%