Cześć,
Posiadam takie fotele (czarna skóra) w Tiguanie Allspace. Wnętrze w takim wykończeniu wygląda bardzo fajnie i ociera się o klasę wyżej, co do wygody to paradoksalnie cieplej mi na nich było w zimie niż w lecie. Zrobiłem na tych fotelach kilka razy podróże jednorazowe po ponad 1000km i są one bardzo wygodne. Oczywiście po ponad 5 godzinach ciągłej jazdy jest już potrzeba odpoczynku ale w porównaniu do innych aut jest bardzo dobrze i szybką zmianą ustawień elektryki można jeszcze sobie pomóc.
Co do komfortu w lecie to jestem mile zaskoczony bo nawet na słońcu nigdy nie miałem sytuacji pt:
1. za gorąco w pupę - bardziej w zimie jadąc na narty po paru godzinach było mi ciepło ale nie gorąco, choć przez to zaczynałem się wiercić. W lecie chyba przez lżejszy ubiór jest lepiej.
2. żeby się skóra mocno nagrzała - ale jest to zapewne związanie z tym, że mam przednią szybę z opcją blokady promieniowania cieplnego (podgrzewana) i tylne szyby przyciemnione.
Niestety nie mam DCC i szklanego dachu ale sądząc po problemach ze stukami zawieszenia opisywanymi na tym forum to bym się zastanawiał. Dach szklany jest super, trochę żałuję że nie mam ale daje się bez tego żyć. Mnie sprzedawca przestrzegał znowu, że ten szklany dach po jakimś czasie może zacząć trzeszczeć na wybojach ale nie widziałem na forum żeby ktoś narzekał. Podsumowując, jeżeli chcesz żeby auto się bardziej prestiżowo prezentowało i jak to mówią było widać te wydane parę zł oraz wnętrze było łatwe w utrzymaniu to bierz skórę, jak masz to w d. to idź w inne bardziej praktyczne opcje. Moje auto przyjechało już skonfigurowane i nie miałem wpływu na zakres wyposażenia ale ze skór i elektrycznego fotela się bardzo cieszę choć sam bym zapewne tej opcji nie dodał.
pozdrawiam!