Chciałbym prosić o nr lakieru.
Jak ja zakupię kolejne auto to zawsze wyszukuję wszystkie o nim informacje, zazwyczaj zaczynam od książki serwisowej potem instrukcji obsługi, u wujka googla.
Teraźniejsi nabywcy aut rejestrują się na forum podają VIN i siedzą z założonymi rękami aż inni za nich wykonają pewną pracę i im wszystko podadzą na tacy, uważam że tak nie powinno być, rozumiem że administrator chciałby pomagać wszystkim ale nie w tak prostej sprawie jak kod lakieru.
Jeśli administrator będzie każdemu z osobna "załatwiał" kod lakieru to kto będzie na forum pilnował porządku ?
Nie wiem jak jest w innych markach ale w VW w bagażniku w okolicy wnęki koła zapasowego (czasem bywa pod wykładziną tylnej kanapy) jest papierowa naklejka z głównymi danymi auta.
Jest tam podany model auta, wersja wyposażenia, kod silnika, kod skrzyni biegów, kod lakieru i kody wyposażenia auta.
Wystarczy sfotografować taka wlepkę i w necie można znaleźć wszystko a nie siedzieć z założonymi rękami i czekać aż inni za nas to zrobią.
Jeśli ktoś ma książkę serwisową to taka sama nalepka jest na jej drugiej stronie.
Jestem w stanie zrozumieć że ktoś może być mało obeznany w motoryzacji, wtedy należałoby zadać pytanie "Jak ustalić kod lakieru posiadanego auta ?", jestem przekonany że odpowiedzi na tak zadane pytanie będzie sporo więc potem wystarczy troszkę poruszać palcami na klawiaturze i będziemy mieli to co chcemy wiedzieć.
Jestem przeciwny praktykom podawania VINu na forum i czekanie aż inni wykonają za nas pracę !!!VWFan