Autor Wątek: PODŁOKIENIK - schowek, półka między fotelami...  (Przeczytany 3829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
PODŁOKIENIK - schowek, półka między fotelami...
« dnia: 18 - Października - 2014 - 13:17:44 »
Witam.
Od dość dawna zastanawia mnie brak w moim i nie tylko moim Sharanie jakiejkolwiek półki/schowka między fotelami przednimi. Kiedyś widziałem taki oryginalny półko-schowek na allegro, miał niestety wyłamany jeden zawiasik i nie pokusiłem się wtedy na zakup, czego do dziś żałuję. Nie był tani bo kosztował 80 zł + 20 zl przesyłka, ale teraz z perspektywy czasu trochę żałuję że go nie kupiłem (był niebieski). Bardzo mi doskwiera brak dodatkowych schowków, i szukam jakiegoś tuningowego rozwiązania.
Sharan mk1 w porównaniu do Passata B3, którym jeździłem wcześniej to jakiś obdarty ze schowków ubogi krewny  :curve:

Może macie jakieś rozwiązanie tego problemu lub sami wykombinowaliście coś mądrego z jakichś zamienników dostępnych na naszym rynku...podzielcie się w tym temacie swoją wiedzą  :P 

Offline merv

• :: TrendLine
  • VW: Passat B4
  • Silnik: 2.0i
  • Kod: 2E
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: FWD
Odp: [Sharan mk1] Podłokietnik, schowek, półka między fotelami...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 - Października - 2014 - 13:49:47 »
A z poliftowych trojaczków by nie pasował ? Może ktoś już robił takie próby i dopasował u siebie ::)

Offline grzesiekm

• :: ComfortLine
  • Marka: Ford
  • Model: Galaxy
  • Silnik: 2.0 TDCi
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WOR
« Odpowiedź #2 dnia: 18 - Października - 2014 - 18:41:19 »
A niestety odkąd zamontowałem MCD to brak mi schowka niby jest sporo miejsca między fotelami ale podłokietniki uniwersalne nie bardzo pasują mam taki kupiony i leży drugi rok w garażu

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #3 dnia: 18 - Października - 2014 - 19:56:54 »
Możesz półkę jak Andrzej zamontować. Nie jest tania i ciężko ją kupić ale może część Twoich problemów rozwiązać.
Schowek między fotelami jest ok jak nie masz obracanych foteli - jak masz to już nie obrócisz
 Przesiadka na mk2 na pewno jest dobrym pomysłem
Ja jak jeździłem galaxem mk1 to myślałem nawet o zbudowaniu półki jak mają w ciężarówkach.
Teraz w mk2 mam tyle schowków że nie wiem co w nich trzymać

Tagi wątku: