Autor Wątek: UKŁAD CHŁODZENIA - ubytek płynu chłodzącego  (Przeczytany 1286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojtek136

• :: StartLine
  • VW: Golf V
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: BKD
  • Napęd: FWD
  • Rej: RMI
UKŁAD CHŁODZENIA - ubytek płynu chłodzącego
« dnia: 28 - Maja - 2018 - 14:07:54 »
Witam nurtuje mnie problem w moim Golf V 2.0 TDI problem jest taki ze po dłuższej jeździe spada mi płyn chłodniczy nie wiem gdzie i skąd może on ubywać chłodnica na pewno jest szczelna zbiorniczek był czyszczony i na pewno nie ma żadnej dziurki by mógł ubywać płyn ,wyzysku są ok.
Mam tylko może jedno wskazanie gdy kupiłem golfa wymieniłem simering w nagrzewnicy ale z niego myśle ze nie cieknie.
Wiec nie wiem jaki może być problem tego ?

[gmod]Przede wszystkim szanujemy język polski - każde zdanie rozpoczynamy zawsze z DUŻEJ litery, stosujemy znaki interpunkcyjne i.. piszemy z sensem (cyt."wyzysku są ok" - cokolwiek to znaczy). Dziękuję[/gmod]

Offline dxtr71

• :: TrendLine
  • VW: Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFHC
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: DW
Odp: UKŁAD CHŁODZENIA - ubytek płynu chłodzącego
« Odpowiedź #1 dnia: 07 - Czerwca - 2018 - 15:28:17 »
Kolego. Takie pisanie - myślę, że z nim wszystko jest ok do niczego nie prowadzi.
Jak wcześniej nie ubywało, a teraz ubywa, to znaczy, że rzeczony simmering jednak może puszczać.
U znajomego nie ciekło nic aż do wymiany rozrządu, a potem nagle zaczęło ubywać. Mechanik źle poskładał pompę wody.
Może to też jakiś trop jest? Wymieniałeś rozrząd? Wystarcy nie posmarować origna na pompie przed włożeniem i orgin może się zawinąć i pompa będzie ciekła.
Jeśli posprawdzasz ten newralgiczne punkty a wciąż będzie ciekło to szukaj śladów wycieków na pokrywach pod silnikiem.
Jeśli widocznie nic nie cieknie, to nie masz czasem płynu w oleju? Nie dymi  ci w trakcie jazdy? Płynu może ubywać przez uszczelkę pod głowicą np, ale pęknięcia bloku/głowicy.

Tagi wątku: