Autor Wątek: ZAKUP KONTROLOWANY - Golf I/II - na co zwrócić uwagę ?  (Przeczytany 44886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wazer94

• :: StartLine
  • Napęd: FWD
ZAKUP KONTROLOWANY - Golf I/II - na co zwrócić uwagę ?
« dnia: 08 - Października - 2014 - 12:36:08 »
Witam serdecznie forumowiczów, mam zamiar kupić Golfa II 1.8 GTI + LPG. 
Nasuwa mi się pytanie do Was co do takiego Golfa 1,8 GTI z gazem, jak on się sprawuje i czy są z nim problemy.
Zastanawiam się też nad zdjęciem LPG po zakupie.
Z góry dzięki.

Offline maj0nez

• VW Miesiąca
  • Clubowicz
  • VW: Golf I
  • Silnik: 2.8 VR6
  • Kod: AAA
  • Moc: 174 KM
  • Rej: LOP
Odp: ZAKUP KONTROLOWANY - Golf I/II - na co zwrócić uwagę ?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 - Października - 2014 - 12:58:18 »
Masz jakieś foty?

Offline faro

« Odpowiedź #2 dnia: 08 - Września - 2015 - 11:30:23 »
Zainteresowało mnie to ogłoszenie o sprzedaży Golfa mk1 po swapie: volkswagen-golf-mk1
Czy ktoś z forum zna to auto i mógłby mi doradzić, czy temat wart zainteresowania.
Z góry dziękuję.

Offline kodak

• Silnik: 2.0D
  • Kod: D4204T
  • Rej: LBL
« Odpowiedź #3 dnia: 05 - Listopada - 2015 - 07:50:19 »
Witam, chętnie kupie Golfa 2 z gazem.
Nie jestem handlarzyną, potrzebuję nieduży samochód na dojazdy do pracy.  Samochód do jazdy, nie do naprawy. Gaz z papierami, ważność butli jeszcze min. 2 lata. bez dziur w podłodze i dachu, błotnikach itd. bez chlewu w środku.
Cena jaką mogę zaoferować 1500-1700 zł.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to proszę info w temacie lub na PW, oferty raczej z okolic południa woj. lubelskiego, północy podkarpackiego lub okolice Biłgoraja.

p.s. czemu akurat golf 2 lub jetta? - bo mi sie podobają.
pozdrawiam.

Offline waldi919

• :: TrendLine
  • VW: Golf III
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AFN
  • Moc: 110 KM
  • Skrzynia: MT-5
  • Rej: GD
« Odpowiedź #4 dnia: 06 - Listopada - 2015 - 09:32:22 »
Ciężko ci będzie kupić zadbanego golfa 2 lub Jette 2 z gazem i bez tak zwanego wkładu własnego. Nie licz na to że ktoś zainwestuje w auta ze 2-3 tysie i wystawi go zaraz do sprzedaży, zazwyczaj po takiej inwestycji to się jeździ aż się zainwestowane pieniądze wyjeździ :evilmrgrin:

Ale w polsce cuda się przecież zdarzają, więc może znajdziesz takiego ::)

Offline kodak

• Silnik: 2.0D
  • Kod: D4204T
  • Rej: LBL
« Odpowiedź #5 dnia: 06 - Listopada - 2015 - 11:48:33 »
Czekałem tylko kiedy tego typu wpis się pojawi.... :)) Oczywiście masz rację i ja nie oczekuję, że ktoś się będzie pozbywał świeżo zrobionego samochodu, tym bardziej za takie pieniądze jakie ja oferuję. Ale... pracowałem swego czasu na złomie jako kierowca lawety i wiem czego się ludzie pozbywają za dwa razy mniejszą kasę. Pracę zmieniłem i jak się okazało potrzebuję samochodu do taniego przemieszczania się po mieście, (volvo w mieście to :kolejka: :) ) ale dlaczego przy okazji nie ma to być coś fajnego i klasycznego. I nigdzie nie napisałem że musi być "bez wkładu własnego", chodzi mi o to żeby na tzw. dzień dobry, nie pruć silnika, skrzyni i spawać całej budy, legalizować butli  i żeby to nie był kurnik.  Może coś takiego stoi u kogoś na podwórku i tylko plac zagraca.... może nie potrzebny pięćdziesiąty ósmy samochód w rodzinie.... ,a może poszli do lasu.....
A cuda się zdarzają, to fakt...:)
pozdrawiam;)

Offline Tiger

• :: ComfortLine
  • Marka: Renault
  • Model: Laguna
  • Silnik: 1.8+LPG
  • Moc: 120 KM
  • Rej: FZA
« Odpowiedź #6 dnia: 10 - Listopada - 2015 - 08:27:45 »
Dołączę się do konwersacji. Niestety za 1500zł golf lub jetta to będzie już zmęczony czasem trupek. Jestem tego przykładem. Kupiłem golfa dokladnie za 1500zł i mogę powiedzieć że lata świetności ma już za sobą. Z taką różnicą że spodziewałem się tego, że za takie pieniądze golf nie będzie idealny. Poruszam się na codzień, ale  nie zamierzam inwestować w niego zbyt wiele bo to mija się z celem. Na golfa lub jette w przyzwoitym stanie musisz szykować od 2,5 tys w górę. Za tą sume co chcesz przeznaczyć w dobrym stanie kupisz renaulta lub fiata i to też nie zawsze. Przypominam że dobry rower kosztuje ponad 1000zł
VW: Vento -> Golf II -> ?

Tagi wątku: