Autor Wątek: WERSJA WYPOSAŻENIA ?  (Przeczytany 8830 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eweleczka

• :: StartLine
  • VW: Tiguan I
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: BWK
  • Moc: 125 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
WERSJA WYPOSAŻENIA ?
« dnia: 05 - Maja - 2018 - 21:27:50 »
Witajcie :bry:
Nie mam pojęcia jaką wersję wyposażenia posiadam.
Czy ktoś z Was Panowie może mi jakoś pomóc i naprowadzić gdzie taką informację znajdę.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: Jaką wersję wyposażenia posiadam?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 - Maja - 2018 - 12:39:22 »
Masz tu wszystkie oznaczenia jakiw występują w samochodach grupy VAG >>> http://vw-clubpolska.pl/index.php/page,dekodervag.html
Oczywiście trzeba je zczytać z wlepki w bagazniku lub książce serwisowej.

red@tapatalk

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
« Odpowiedź #2 dnia: 06 - Maja - 2018 - 13:28:39 »
Nie mam pojęcia jaką wersję wyposażenia posiadam
Zacznij d tego o jakie auto chodzi ->>> na początku tematu należało podać model auta, silnik i ewentualnie rocznik lub nr VIN. Uzupełnij też profil o posiadany model VW i kod silnika.

Wracając do pytania: bierzesz dowód rejestracyjny auta i udajesz się do najbliższego dilera/serwisu grupy VAG (audi,seat, skoda, volkswagen), tam na podstawie nr VIN podadzą Ci wszystkie dane dotyczące wizyt auta w autoryzowanych serwisach a także pełną listę wyposażenia fabrycznego twojego auta. O ile danych dotyczących serwisowania nie można skopiować (chyba że pozwolą ci zrobić fotkę ekranu z danymi), to już listę wyposażenia fabrycznego można zazwyczaj wydrukować.

Wyposażenie fabryczne, które zawiera taka lista wcale nie musi odpowiadać faktycznemu wyposażeniu auta, z racji tego że każdy dodatek wyposażenia auta który od siebie dołożył diler a nie było to zamawiane w fabryce, nie będzie widoczny na takiej liście wyposażenia. 

Jeżeli posiadasz książkę serwisową swojego auta, to w niej powinna być naklejka (dokładnie taka sama, jak bagażniku). Jeśli z różnych powodów nie posiadasz książki serwisowej, to zostaje bagażnik i odszukanie naklejki z tymi danymi. Możesz sama odczytać te kody i na podstawie podanego wyżej dekodera, ustalić wyposażenie auta lub zrobić fotkę naklejki i wrzucić tu do tematu.

W przypadku braku książki serwisowej i naklejki w bagażniku, zostaje Ci tylko odwiedzić serwis VAG-a  ;)

Offline Eweleczka

• :: StartLine
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: BWK
  • Moc: 125 KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #3 dnia: 06 - Maja - 2018 - 21:49:55 »
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Autko o które chodzi to VW Tiguan 2009 z silnikiem 1.4 TSI.

Czy jest jakaś rozpiska w której jasno jest napisane, że taka wersją wyposażenia Tiguana miała: podgrzewane siedzenia i np klimatyzację dwustrefową a inna miała napęd 4x4 i czujnik deszczu, czujnik zmierzchu i 16 calowe felgi.
Kiedyś miałam audi a3, tam występowały 3 rodzaje wyposażenia i np. dla wersji Ambition była charakterystyczna trójramienna kierownica i sportowa tapicerka. Wiem, że różnie pierwszy właściciel mógł sobie konfigurować auto przed zakupem ale czy są jakieś podstawowe rzeczy po których można odróżniać wersje wyposażenia w Tiguanie?

Pozdrawiam  ;)

Offline Spiczy

• :: TrendLine
  • VW: Touareg I FL
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFFB
  • Moc: 140 KM
« Odpowiedź #4 dnia: 03 - Lipca - 2018 - 19:26:13 »
W ASO na podstawie nr VIN można otrzymać wydruk wyposażanie ze wszystkimi rozpisanymi elementami.
Byłem otrzymałem taki spis.

Tagi wątku: