Autor Wątek: Tapicerka skórzana Vienna z elektryczną regulacją przednich foteli  (Przeczytany 4583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrBlacker

• :: ComfortLine
  • VW: Tiguan Allspace
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Zgodnie z konfiguratorem tutyłowa opcja zawiera:
  • Elektryczna regulacja foteli przednich w 12 kierunkach z funkcją pamięci
  • Elektrycznie regulowane podparcia lędźwi w fotelach przednich
  • Lusterka zewnętrzne, elektrycznie składane
  • Panele drzwi wykończone skórą ekologiczną
  • Podgrzewane przednie fotele z oddzielną regulacją podgrzewania
  • Tapicerka siedzeń i elementy wykończenia ze skóry Vienna
Pytanie dlaczego przy wybraniu tej opcji nie można dobrać: Fotele kierowcy i pasażera ergoActive z funkcją masażu?
Czy tytułowa opcja ma w standardzie ergoActive tylko zapomnieli to dopisać czy nie ma? Dotyczy to zwykłej wersji jak i Allspace.
Może ktoś z Was ma taką konfigurację 2w1 w swoim Tigu lub próbował w takiej wersji zamówić Tiga?

A swoją drogą szkoda, że nie można zamówić elektrycznej regulacji foteli przednich dla Tapicerki siedzeń z mikrofibry Art Velours - taką tapicerkę właśnie zamówiłem, a chciałbym mieć regulację elektryczną foteli.

Offline Robert_em

• VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Rej: SC
Odp: Tapicerka skórzana Vienna z elektryczną regulacją przednich foteli
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Lutego - 2018 - 22:28:31 »
Konfigurator mówi wszystko.
Jak tapicerka materiałowa to można mieć ErgoActiv ale nie można elektryki i pamięci.
I odwrotnie, jak tapicerka skóra, to jest elektryka i pamięć, ale nie ma ErgoActiv, niestety.

Mam skórę i elektrykę.

P.S. Dodatkowo nie do każdego koloru skóry można dodać R-Line wewnętrzny - do kremowej nie można.

Offline MrBlacker

« Odpowiedź #2 dnia: 26 - Lutego - 2018 - 22:57:13 »
Teoretycznie jak jest pełna elektryka foteli to w czym problem, aby było ergoActive, przecież lędźwie też są regulowane elektrycznie.
Ciekawe czy można to jakoś doprogramować? :)
A swoją drogą, żeby w takim aucie nie było móżliwości zamówienia wentylowanych foteli tak jak to jest w Passacie. :cry:
Zastanawiam się jeszcze nad zmianą tapicerki na skórzaną przede wszystkim pod kątem elektrycznej regulacji. A jakby były jeszcze wentylowane to wziąłbym od ręki. :)

Konfigurator mówi wszystko.
Konfigurator to nie wszystko. W jakimś wątku czytałem, że ktoś coś domawiał u sprzedawcy, a w konfiguratorze nie mógł tego wybrać.

Offline tiguan220

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #3 dnia: 27 - Lutego - 2018 - 21:24:19 »
A swoją drogą, żeby w takim aucie nie było móżliwości zamówienia wentylowanych foteli tak jak to jest w Passacie.
szczerze mówiąc to wnętrze passata jest dużo lepiej wykończone bo to klasa średnia, tiguan to więcej z golfem ma wspólnego, ale za cenę jaką trzeba zapłacić za tiguana to i tak mogliby dać lepsze wykończenie

[gmod]Początek zdania ZAWSZE rozpoczynamy z dużej litery, to nie jest przedszkole i zasady pisowni obowiązują każdego![/gmod]

Offline Kabe

• Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
« Odpowiedź #4 dnia: 27 - Lutego - 2018 - 21:32:34 »
szczerze mówiąc to wnętrze passata jest dużo lepiej wykończone bo to klasa średnia
Ja tej różnicy nie zauważyłem

Offline rk

• Kod: CHHB
  • Moc: 220 KM
  • Rej: ZS
« Odpowiedź #5 dnia: 01 - Marca - 2018 - 13:26:17 »
Najbardziej w oczy rzuca się twardy plastik w Tiguanie w okolicy szyby tylnych drzwi. W Passacie jest miękki. Ten sam element w przednich drzwiach też się różni (tu i tu jest miękki, ale w Passacie bardziej). Do tego można dodać całą gamę pierdół, typu brak materiałowego obicia w schowku ( które jest np. w Golfie). Też uważam, że za tą cenę, mogli się bardziej postarać, szczególnie w HighLine.

Offline MrBlacker

« Odpowiedź #6 dnia: 01 - Marca - 2018 - 16:11:59 »
Dla mnie Tiguan Allspace to taki wyższy Passat Variant. Pomijając, że to SUV to powinna być taka sama jakość wykończenia i wyposażenia.
No i niestety Passat ma kilka opcji, których nie można zamówić w żadnym Tigu, chociażby:
  • Tapicerka Alcantara - świetna alternatywa pomiędzy śliską skórą, a materiałem
  • Rolety przeciwsłoneczne dla tylnych szyb bocznych - wygodna opcja szczególnie jak ma się dzieciaki
  • Przednie fotele klimatyzowane - bardzo przydatne latem przy skórzanej tapicerce
  • Pakiet Oświetlenie Ambiente Plus - fajny dodatek
  • Zamykany schowek pod panelem klimatyzacji - praktyczne rozwiązanie
  • Schowek pasażera zamykany na kluczyk - czasami można coś schować i zamknąć przed niepowołanymi osobami

Offline Kabe

• Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
« Odpowiedź #7 dnia: 01 - Marca - 2018 - 16:19:32 »
Najbardziej w oczy rzuca się twardy plastik w Tiguanie w okolicy szyby tylnych drzwi. W Passacie jest miękki. Ten sam element w przednich drzwiach też się różni (tu i tu jest miękki, ale w Passacie bardziej). Do tego można dodać całą gamę pierdół, typu brak materiałowego obicia w schowku ( które jest np. w Golfie). Też uważam, że za tą cenę, mogli się bardziej postarać, szczególnie w HighLine.
Poziom miękkości listewki, ok rozumiem ale dla mnie to już raczej czepianie się niż różnica klas.
Co do wyściełania schowka przed pasażerem to w VW nie ma takiego obicia tylko VW Up! Tak więc tutaj Tiguan jest nie do pobicia :-) lub jest to kierunek jak będą wyglądać docelowo wszystkie VW. Bez komentarza. (Nie sprawdzałem w nowym Polo, ale poprzedni miał wybielanie)

Tagi wątku: