0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zużycie paliwa dogrzewacza nie przelicza się na przejechane km tylko na motogodziny pracy i D3WZ bierze około 0,4-0,5 l/h pracy a D5WZ około 0,6-0,7 l/h pracy
Na stacji to by dobry ubaw mieli jakby przyjechał klient zatankować pół litra benzyny
A tak na poważnie to jeśli się nie mylę, to program VCDs, posiada możliwość pomiaru chwilowego spalania paliwa na postoju i można za jego pomocą sprawdzić z dość dużą dokładnością ile auto spali na włączonym ogrzewaniu postojowym.
Niestety dalej nie wiadomo, bo autor tematu nie zechciał podzielić się wiedzą - jaki piec posiada w swoim aucie. A spalanie paliwa w piecu zasilanym benzyną może być zdecydowanie inne niż w takim zasilanym olejem napędowym
Nie raz pewnie ktoś widział jak właściciel auta buja nim przy dystrybutorze by upchać dodatkowe kilka litrów .W moim wypadku przechylając auto o około 10 cm jestem w stanie dolać około 4-5 litrów mimo że mam pod korek (jak mu się " beknie")A w wypadku tak precyzyjnego testu mogłoby mocno zaskoczyć .
Niestety dalej nie wiadomo, bo autor tematu nie zechciał podzielić się wiedzą - jaki piec posiada w swoim aucie.
Zastanawia mnie to dlatego że mam LPG i tankuję raz na ruski rok z pół baku a potem potrafi mi się rezerwa tydzień palić bo 3 km na benzynie jadę. Nie chciałbym mieć niespodzianki że zapomniałem zatankować wieczorem i rano będzie susza w baku.Pytanie: Ile zużywa tego paliwa na cykl (30 minut).
Tak już na poważnie, dla poparcia, mogę nakręcic filmik z moich pomiarów.