DEMONTAŻ: włącznik świateł [Sharan 95-00]Musiałem zdemontować panel włącznika świateł mijania/drogowych i nie widząc w necie żadnej porządnej fotorelacji postanowiłem zadbać o nią we właściwy dla mnie sposób. Poniżej moja fotorelacja z opisem ci i jak zrobić aby nić sobie nie zniszczyć, gdzie czerwonymi strzałkami zaznaczyłem miejsca w które należy wsadzić śrubokręt lub inne podobne narzędzie.
1. Czerwona strzałka wskazuje miejsce zaczepu i miejsce w które należy włożyć płaski śrubokręt lub inne podobne narzedzie.

2. Widok kratki od dołu z zaznaczonymi miejscami zaczepów.

3. Widok kratki po lekkim wysunięciu, z zaznaczonym zaczepem który podważałem.

4. Widok po wyciągnięciu kratki.

5. Widok na włącznik świateł od tyłu.

6. Miejsce w które na wyczucie (nie widać go) wsadzamy śrubokręt - ja użyłem takiego zagiętego na końcu. Następnie przesuwamy suwak w prawo i pomagając sobie ręko od środka wysuwamy cały panel świateł z ramki w desce.

7. Na zdjęciu zaznaczone czerwoną strzałką miejsce w które wsuwamy zagięty śrubokręt i przesuwamy w prawo. Oczywiście robimy to wcześniej, zanim wysunęliśmy nasz włącznik świateł

8. Czerwona strzałka wskazuje miejsce w które wsuwamy zagięty śrubokręt i przesuwamy w prawo.

9. Czerwona strzałka wskazuje miejsca zaczepu a białe w strzałeczki pokazują miejsca, które są połączone mechanicznie z zaczepem ktory przesuwamy.

10. Widok po przesunięciu suwaka.

11. Widok na wyciągnięty panel włącznika świateł.

12. Widok na przód wyciągniętego panelu włącznika świateł.

13. Żaróweczka
1H0 919 243 służąca do podświetlenia prawej strony panelu.