Autor Wątek: Zamówienie usługi/modułu Security & Service po odbiorze auta  (Przeczytany 3808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebastian_P

• :: StartLine
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Rej: Bruksela
Zamówienie usługi/modułu Security & Service po odbiorze auta
« dnia: 26 - Grudnia - 2017 - 13:47:26 »
Witam,

Zastanawiam się czy ktoś przerabiał podobną kwestię. Niedawno odebrałem auto za granicą i okazało się, że w mojej konfiguracji przegapiłem opcję Security & Service (mam domyślnie Guide & Inform na trzy lata). Chciałem teraz w salonie VW w PL dokupić/doinstalować Security & Service ale nie wiem czy coś takiego jest w ogóle wykonalne (to chyba wymaga ingerencji we wnętrzu auta - dodanie panelu z przyciskami na suficie?)

Dzięki za jakiekolwiek info.
Pozdrawiam
Seb

Offline TMP

• :: ComfortLine
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: Highline
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
Odp: Zamówienie usługi/modułu Security & Service po odbiorze auta
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Grudnia - 2017 - 14:40:11 »
Oprócz panelu z przyciskami i akumulatorkiem awaryjnym w konsoli dachowej dochodzi sterownik z kartą SIM oraz nadanie uprawnień dla numeru VIN w bazie VW Car-net. Mikrofon zwykle już jest na wyposażeniu ze względu na instalację telefoniczną. Tak czy inaczej według "Poznania" (VGP) nie ma możliwości dołożenia tej funkcji w inny sposób niż montaż fabryczny...

Offline Sebastian_P

« Odpowiedź #2 dnia: 26 - Grudnia - 2017 - 21:38:04 »
Dzięki za informacje. Zadałem podobne pytanie VW Gdańsk i czekam na ich odpowiedź. Jutro napiszę czego się dowiedziałem.

PS Zależało mi na usłudze geo-fencing / lokalizacji w samochodzie, może ktoś poleciłby w takim razie dobre/sprawdzone urządzenie podpinane w OBD?

Pozdrawiam
Seb

Offline wojtekw

• :: TrendLine
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 190 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: SB
« Odpowiedź #3 dnia: 27 - Grudnia - 2017 - 09:16:55 »
Ja również chciałem dołożyć "Security & Service" po odbiorze, ale dowiedziałem się, że na razie jest to niemożliwe.
Wydaje mi się, że to czego szukasz, znajdziesz tutaj.

VW connect udostępnia kilka funkcjonalności z S&S np. lokalizację czy analizę stylu jazdy.

Offline Sebastian_P

« Odpowiedź #4 dnia: 27 - Grudnia - 2017 - 10:57:01 »
Dzięki za info. Właśnie to samo zaproponował mi salon ;-)
Pozdrawiam
Seb

Offline arekp

• Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
« Odpowiedź #5 dnia: 27 - Grudnia - 2017 - 11:27:40 »
Ja również chciałem dołożyć "Security & Service" po odbiorze, ale dowiedziałem się, że na razie jest to niemożliwe.
Wydaje mi się, że to czego szukasz, znajdziesz tutaj.

VW connect udostępnia kilka funkcjonalności z S&S np. lokalizację czy analizę stylu jazdy.

Jednak nie posłuży to jako zdalny "monitoring" pozycji auta, a o to mogło chodzić autorowi.

Offline Skakun

• Rej: SK
« Odpowiedź #6 dnia: 17 - Lutego - 2018 - 06:15:50 »
Rozumiem, że jak w aucie będzie car-stick albo gsm router z netem, to i tak zdalnego podglądu na auto mi to nie da? I karta SIM w instalacji business też nie? Tylko security & service mi pozwala zobaczyć gdzie jest auto i np zaświecić światła zdalnie?

Offline arekp

• Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #7 dnia: 17 - Lutego - 2018 - 09:14:21 »
Rozumiem, że jak w aucie będzie car-stick albo gsm router z netem, to i tak zdalnego podglądu na auto mi to nie da? I karta SIM w instalacji business też nie? Tylko security & service mi pozwala zobaczyć gdzie jest auto i np zaświecić światła zdalnie?

Car-stick czy karta SIM w instalacji Business są odpięte od zasilania kiedy zapłon jest wyłączony.

Dokładnej funkcjonalności S&S niestety nie znam - nie posiadam instalacji - także nie chcę się wypowiadać

Offline Skakun

• Rej: SK
« Odpowiedź #8 dnia: 17 - Lutego - 2018 - 09:53:32 »
Wklejam odpowiedź dealera:

2.      Car-Net: Guide & Inform Basic (bezpłatnie przez 3 lata) to komunikaty drogowe online, wyszukiwanie celów specjalnych online, import import celów online, stacje benzynowe, wiadomości, parkingi, moje cele specjalne (POI), pogoda, raport o stanie samochodu.
3.      Car-Net: Security & Service
- Security & Service Basic (bezpłatnie przez 10 lat): wzywanie pomocy drogowej, planowanie terminów przeglądów, automatyczne zgłoszenie wypadku, raport o stanie samochodu
- Security & Service Plus (bezpłatnie przez 3 lata): wyjazd poza dopuszczoną strefę, powiadomienie o przekroczeniu prędkości, alarm online o kradzieży, sygnał dźwiękowy i światła awaryjne, drzwi i światła, status samochodu, lokalizacja postoju, dane jazdy, zdalne sterowanie ogrzewaniem

Żeby samochód komunikował się z aplikacją mobilną należy wykupić pakiet z punktu 3.

Tagi wątku: Security Service