Autor Wątek: DZIWNE DŹWIĘKI - skąd dochodzą i co oznaczają ?  (Przeczytany 2459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jetta2017

• :: StartLine
  • VW: Jetta VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Napęd: FWD
DZIWNE DŹWIĘKI - skąd dochodzą i co oznaczają ?
« dnia: 20 - Grudnia - 2017 - 11:43:08 »
Witam
Mam pewien problem, od kilku dni przy uruchomieniu silnika słychać dziwny pisk, który jest umiejscowiony z tylu samochodu, pod spodem, gdzieś na wysokości tylnich kół.
Pisk jedzie ze mną w trasę, nasila się przy ruszaniu z jedynki i nie ustaje nawet na postoju.
Gaśnie równo z wyłączeniem silnika.

Moją Jette VI 2.0 TDI zakupiłam w salonie we wrześniu 2017, wiec wstyd i porażka gdziekolwiek poruszać się tym samochodem z taka syrena, nie mam na razie czasu na ASO VW, wiec może ktoś spotkał się już z czymś takim? 

Dziś rano nagrałam to wycie telefonem, który przystawiłam do prawego tylnego koła, krótki filmik, wrzucam link do pobrania:
https://megawrzuta.pl/download/bc18fb8618a4e6149bbe7e22d5396af3.html
//Pod linkiem brak filmu, a filmiki można przesyłać na naszego e-maila: download@vw-clubpolska.pl //

Offline DANekP

• :: StartLine
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Napęd: FWD
  • Rej: SRB
Odp: DZIWNE DŹWIĘKI - skąd dochodzą i co oznaczają ?
« Odpowiedź #1 dnia: 07 - Marca - 2020 - 20:30:09 »
Cześć wszystkim,

poniżej przedstawię problem, który jest bardzo irytujący i być może ktoś jest w stanie doradzić w tej kwestii...

Mianowicie, od kilku tygodni z przodu w kokpicie (na pewno w środku, ponieważ z zewnątrz nic nie słychać) wydobywa się dziwny dźwięk, którego zlokalizowanie jest bardzo trudne do uczynienia. Podejrzewam, że być może odkleił się jakiś pad, który spowodował "trzaskanie" plastiku. Dodam iż po dodaniu gazu jak i podczas samej jazdy problem nie występuje, spowodowane jest to prawdopodobnie rezonancją. Problem dotyczy VW Jetta VI.

Pozdrawiam

Niestety nie mogę załączyć filmiku z racji tego, że jestem nowy na forum.. Poproszę zatem o wiadomość prywatną.

Tagi wątku: