Autor Wątek: Bi-XENONY z funkcją ASF - różne problemy  (Przeczytany 6652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrpt81

• :: StartLine
  • VW: Passat B7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 170 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Bi-XENONY z funkcją ASF - różne problemy
« dnia: 01 - Listopada - 2017 - 10:04:58 »
Witam posiadam Passata B7 2012 2.0 TDI 170 KM
Ostatnio zgasł mi samochod odpaliłem go recznie po czym zaczela się swiecic kontrolka od zarowki i pojawia się to swiatla kierowane asf nie dzialaja instrukcja obsługi ukcja obsługi

Dodano:  01 - Listopada - 2017  -  11:29:31
Proszę o pomoc żarówki  świecą  wszystkie, raz nie swiecila się żarówka od skrętu została ona wymieniona ale dalej świeci kontrolka a xenony nie robią testu w prawo i lewo, tylko dół i góra

Proponujemy abyś sam spróbował zrozumieć co napisałeś i w jakim stylu a może dotrze do Ciebie, że inni na forum nie posiadają szklanej kuli, aby zrozumieć coś, czego nie da się zrozumieć. Błędy ortograficzne i interpunkcyjne, powodują niezrozumiałość twojej wypowiedzi.

Offline Johnyukf

• :: StartLine
  • VW: Passat B7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: CAXA
  • Moc: 122 KM
Odp: 2.0 TDI - swiatla kierowane asf nie dzialaja instrukcja obslugi
« Odpowiedź #1 dnia: 13 - Sierpnia - 2018 - 21:50:45 »
Witam
Jestem tu nowy i nie wiem jak sie podpiac do watku wiec napisze w odpowiedzi.
Posiadam VW Passat 1.4 TSI 122KM 2014 kierownica po prawej stronie gdyz mieszkam w Irl.
Rowniez wyskoczyl mi blad ASF na wyswietlaczu plus kontrolka spalonej zarowki. Sprawdzilem oswietlenie i okazalo sie,ze przedni xenon od strony kierowcy swieci,ale nie tak mocno jak po stronie pasazera.Po kilku minutach jazdy kontrolka spalonej zarowki gasnie komunikat z problemem ASF takze,ale nadal jedna swieci slabiej niz druga.
Czy to oznaka,ze zarowka xenonowa sie wypala i trzeba ja wymienic,czy jakas grubsza sprawa?
Prosze o podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Offline wojtek2626

• :: TrendLine
  • VW: Golf VII
  • Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.2 TSI
  • Kod: CJZB
  • Moc: 105 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Rej: DJ
Odp: Bi-XENONY z funkcją ASF - różne problemy
« Odpowiedź #2 dnia: 06 - Lutego - 2020 - 14:43:13 »
Wprawdzie to nie B7 a B6 ale zauważyłem dziwną rzecz lampy bi-xenon z ASF żadnych błedow nie ma ( tzn żadna kontrolka sie nie zapala a nie byłem jeszcze na VCDS)a przy odpalaniu lampy robia ruch góra-dół bez ruchów na boki czy ktos spotkał sie z tym, bo to mnie zastanawia, przymierzam sie do zakupu i to mi sie rzuciło w oczy chociaz był to dzień.

Tagi wątku: