Ale wnerwiła mnie ta przypadłość softu.
Ostatni raz jechałem na trybie ECO ze 3 tygodnie temu - tak do testów, żeby zobaczyć czy jest różnica.
Później "automatycznie" (przy ponownym uruchomieniu) włączył się tryb NORMAL - biegi oznaczone są jako D a nie E.
Wczoraj jechałem po raz pierwszy od dłuższego czasu w nocy w trasie i patrze: NIE DZIAŁA DYNAMIC LIGHT ASSIST - na trybie świateł długich przełącza tylko w trybie: długie -> mijania.
Podczas jazdy sprawdziłem czy mam włączone DLA w asystentach... jest.
Przez kilkanaście kilometrów nie było się gdzie zatrzymać. Na stacji wyłączenie zapłonu, włączenie (jak zwykle ładnie zamachał światłami) i start w trasę.
Znów to samo.
W głowie mętlik, pamiętałem że coś z trybem eco - no ale mam normal...
A tu niespodzianka: od 3 tygodni w "tle" działał tryb ECO (po lewej na górze na wyświetlaczu infotainment) i to właśnie to powodowało że nie ma DLA !!!!
Po powrocie znów zgaszenie silnika. Naciśnięcie przycisku start/stop (bez hamulca) tak aby włączyć tylko zapłon bez silnika, przycisk MODE na pokrętle, klikniecie NORMAL na wyświetlaczu no i wreszcie mam NORMAL = NORMAL. DLA działa!!
Straszna niedoróbka z tym zapamiętywaniem poprzedniego tryby ale włączaniem automatycznie NORMAL. to niech się włączy 100% normal albo niech zostanie 100% poprzedni tryb (ECO/SPORT/COMFORT/INDYWIDUAL)
Co to za opcja żeby włączyć można było w trakcie jazdy na tryb ECO ,ale już powrócić do NORMAL (żeby działały wszystkie systemy) nie można!!
Jedyne rozwiązanie jakie wymyśliłem na niedziałające DLA w trybie ECO to takie:
konfiguracja tryby INDYWIDUAL na ECO, ale z DLA.
Wtedy można podczas jazdy zmienić charakterystykę układu napędowego i kierowniczego ale bez pozbawiania się DLA.
Nieświadomy użytkownik może po zakupie auta dla testów włączyć sobie ECO i ponieważ następny raz samo przejdzie w tryb NORMAL już tak zostawi. Tym samym przez kolejny rok albo więcej (do przypadkowego prawidłowego przełączenia trybów) będzie pozbawiony DLA !! To jakiś absurd!!