W opcjach radia znajdziesz Lap Timer. Nie używałem, ale zakładam że będzie praktyczniejszy niż stoper na telefonie ;-)
Lap Timer można podobno włączyć na AID. Z tego co sobie przypominam z instrukcji, może automatycznie wystartować ale trzeba go zatrzymać ręką.
TorquePro zmierzy to moim zdaniem lepiej. Prędkość bierze z GPS, więc w teorii powinien być bardziej dokładny niż pomiar z wykorzystaniem prędkościomierza (u mnie około 10km/h różnicy przy 100km/h na zegarach, realna prędkośc to 90-92 km/h). O automatycznym wyłączeniu nie wspomnę. Wezmę swojego na wycieczkę w ten weekend to sprawdzę. Kiedyś kupiłem próbną wersję dla ODB właśnie, więc arekp@ jak masz ochotę to możemy sprawdzić;)
Może receptą są:
dobra nawierzchnia, max 10l paliwa w baku, w spryskiwaczach pustynia, brak koła zapasowego, zdeterminowany GŁODNY kierowca i LAUNCH CONTROL...
GŁODNY i niski+wychudzony;)
Dodam dobra i równa (bez wzniosu/spadku). Zakładam, że taka była na torze.
Tak z ciekawości - jakie paliwo? SSP pisały wprost o 98 RON, a jak silniki wyszły to są na 95 RON minimum. Na pytanie do VGP dostałem odpowiedź, że do 220 KM 2.0 TSI 95 jest minimum, 98 zalecane ( o czym nie wspomina żadne inne źródło, wliczając instrukcję).