Autor Wątek: Telewizja cyfrowa  (Przeczytany 6971 razy)

Offline wesol

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
  • Napęd: FWD
Odp: Telewizja cyfrowa
« Odpowiedź #25 dnia: 24 - Lipiec - 2017 - 22:55:29 »
Tak nie jest wlasnoscia jego ale dogadal sie z wlascicielami kanalow ze bedzie im placil za kazdy kanal powiedzmy rocznie po 10 milionow zlotych za to ze bedzie mogl te kazde kanaly dalej odsprzedawal. Ty nie masz takiego warunku wykupionego. Tak jak ci mowilem wczesniej. W mojej sieci predkosc neta 150Mb kosztuje 60 zl miesiecznie. Jednakze bezposrednio od dostawcy ta sama predkosc neta ktora ja bede mogl dzielic stawiac serwery itd kosztuje juz pare tysiecy zl miesiecznie. Inne przeznaczenie niby tego samego.
Nic z tym nie zrobisz z ta telewizja. Wykupiles ogladanie tylko jednego programu naraz nie wszystkich naraz jakie masz w pakiecie. To zabezpieczenie bys nie odsprzedawal dalej sygnalu sasiadom.

A i nie wiem o jakim patencie mowisz? Wyjscia masz dwa z tym upc. Albo jeden dekoder i jeden program ogladasz nawet na 5 tv ale bedzie to samo na kazdym albo drugi dekoder z druga karta odplatnie i ogladasz dwa rozne programy. Innych opcji nie ma.

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
« Odpowiedź #26 dnia: 25 - Lipiec - 2017 - 09:55:28 »
Innych opcji nie ma.
No właśnie próbuję powiedzieć że jest
https://www.upc.pl/pomoc/uslugi-dodatkowe/horizon-go/
Podrzucam jakby ktoś chciał się przekonać .
Stron proponujących dostęp do telewizji jest sporo jedne płatne inne po zalogowaniu a inne bez potrzeby czegokolwiek .
Jest opcja dostawienia " boxa" do tv (wersja droższa )by telewizor pełnił funkcję "kombajnu "kompa ,tv,dvd itd. w jednym .I opcja dostawki (tańsza ) by tv (starszy model )bezprzewodowo łączył się z kompem i służył jako większy monitor .
Czy da się oglądać tv bez dodatkowego dekodera od dostawcy .Jak dla mnie da się a o to właśnie chodzi .
Nie ukrywam że natknąłem się przy tym wszystkim na kolejny dylemat co zakupić do łączności kompa z tv (wersja bezprzewodowa )by nie okazało się badziewiem .
Może ktoś ma coś przetestowanego i podpowie ? 

Offline wesol

•  -baned-
« Odpowiedź #27 dnia: 25 - Lipiec - 2017 - 10:51:46 »
Ile to bedzie kosztowac i jakie tam kanaly masz? Teraz czy bedzie buforowanie jak to zrobisz po wi fi u siebie

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #28 dnia: 25 - Lipiec - 2017 - 12:03:46 »
Podałem przykład że się da .Że jest to wykonalne .A kwestia jakie kanały jakie koszta zależy od zakupionego sprzętu (duża rozpiętość ceny )jak i od tego co się chce oglądać (to zależy od indywidualnych preferencji ).Jak by tego nie liczyć to i tak wyjdzie korzystniej niż co miesięczne dojenie ( droższy pakiet ,dodatkowe dekodery ,karty i upierdliwości z nimi związane ).Przynajmniej na to wygląda.No chyba że ktoś już to przetestował i ma odmienne zdanie .Nie ukrywam że podpowiedź jak to wygląda w praktyce byłaby mile widziana .

Offline wesol

•  -baned-
« Odpowiedź #29 dnia: 25 - Lipiec - 2017 - 20:17:34 »
jeszcze jakbys zorietowal sie czy to wszystko faktycznie jest za darmoche czy jednak trzeba cos tam zabecalowac. Jakos nie wydaje mi sie ze dostaniesz hbo czy canal+ ot tak sobie.
Tak mi sie jeszcze przypomnialo ze chyba w sprawach komputerowych to nie jestes biegły. Chyba ze sie myle.

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #30 dnia: 25 - Lipiec - 2017 - 21:53:51 »
Masz rację jeśli chodzi o kompa to jestem zielony .Dlatego założyłem taki temat licząc na wszelkiego rodzaju pomoc od osób którzy mają to obcykane .

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Wersja: Sport&Style
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
« Odpowiedź #31 dnia: 28 - Lipiec - 2017 - 11:15:50 »
No chyba że nie do końca bo nie daję się okraść dostawcy biorąc od niego dodatkowych dekoderów za dodatkową kasę .
Ja nie czuję się w żaden sposób okradany a mam dodatkowy dekoder Polsatu. W co drugim poście wypisujesz takie bzdury, że włos na głowie się jeży. Jeżeli nie przestaniesz się powtarzać, to nikt na forum nie będzie cię traktował poważnie a tylko jak internetowego trola.

Pozdrawiam.

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #32 dnia: 28 - Lipiec - 2017 - 18:38:46 »
O!!! Widzę dobrą zmianę .Możliwość wypowiedzi /stwierdzenia /oceny innych osób na forum .Nawet pisania nie na temat .Szkoda że nie działa to tylko w obie strony .
Co do tematu to zrobiłem test podłączając kompa do tv kablem HDMI . Są kanały tv na których mi zależy .Jakość taka jakby szło to normalnie z kablówki (przynajmniej ja nie widzę różnicy ) .Upierdliwość polega tylko na krótkim kablu i konieczności biegania by przełączyć kanał (jak lecą reklamy ).Bezprzewodowa łączność kompa z TV raczej wskazana lub 10m kabla (by puścić go w koło pod listwami przyściennymi ).
Chodzi mi po głowie jeszcze opcja czy nie dałoby się zaadoptować tableta ?

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #33 dnia: 16 - Sierpień - 2017 - 14:58:00 »
Jakoś temat przycichł .A ja jeszcze nie zakupiłem bezprzewodowej łączności ze światem (TV ).
Może ktoś podpowiedzieć ,może testował takie coś ,jakieś sugestie ?
http://allegro.pl/aerodisplay-wifi-tv-bezprzewodowe-hdmi-goclever-i5968612147.html?reco_id=9f50eb79-827e-11e7-8c08-6c3be5b47f48&ars_rule_id=201

Offline wesol

•  -baned-
« Odpowiedź #34 dnia: 16 - Sierpień - 2017 - 17:59:03 »
To jest sprzecik dla tv ktore nie maja bluta albo wifi by z telefonu puszczac sobie obrazy lub filmiki. Tym telewzji nie zrobisz. Poza tym jesli myslisz ze bedzie plynnie to dzialac i nie bedzie sie wieszac mulic itp to jestes naiwny.

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #35 dnia: 16 - Sierpień - 2017 - 20:17:25 »
No właśnie o tego typu sprawy pytam .Czytając opis to za pięknie mi to wyglądało by było prawdziwe dlatego podpytuję osób które mają tego typu sprawy bardziej obcykane.
Jak mam kupić i wyrzucić to trochę mija się z celem .

Offline wesol

•  -baned-
« Odpowiedź #36 dnia: 16 - Sierpień - 2017 - 22:28:58 »
Wszystko jest w aukcji. Podziel sie swoimi.... na duzym ekranie itd. Czyli to sprzecik do puszczenia obrazu z telefonu badz tableta na tv. Majac np laptopa to generalnie wszystkie maja dzisiaj wyjscie hdmi. Nawet nie majac hdmi mozna sobie kupic przelotke z usb na hdmi. Tyle ze przy pelnej rozdzielczosci to przesyl danych jest tak duzy ze usb2.0 juz jest za liche i musi byc usb3.0 tak wiec ta droga radiowa to transfer masz na poziomie nawet nie wiem czy wiekszym jak usb1.1 jakosc tego obrazu jak dla mnie jest kiepska.

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #37 dnia: 17 - Sierpień - 2017 - 06:16:39 »
Czyli to sprzecik do puszczenia obrazu z telefonu badz tableta na tv
No właśnie o takie coś mi chodzi .By to co widzę na małym badziewiu mógł oglądać na tv .A telefon czy tablet pełnił rolę pilota (no może takiego wypasionego bo z podglądem ).No ale skoro podpowiadasz że to się będzie cięło , wieszało itp. to szukam dalej

Tagi wątku: