Autor Wątek: 1.0 MPI - odblokowanie pełnej mocy silnika  (Przeczytany 10211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline romanewas

• :: TrendLine
  • VW: Polo V
  • Silnik: 1.0 MPI
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
1.0 MPI - odblokowanie pełnej mocy silnika
« dnia: 15 - Lipca - 2017 - 17:12:31 »
Witam
Czy ktoś zna może jakiegoś dobrego elektronika najlepiej z trójmiasta lub okolic który jest w stanie "odblokować" pełną moc w prawie nowej polówce z 60 KM na 75 KM. Wiem, że jest tylko sztucznie zdławiona w ECU...

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
Odp: 1.0 MPI - odblokowanie pełnej mocy silnika
« Odpowiedź #1 dnia: 15 - Lipca - 2017 - 17:48:34 »
Nie wiem czy nawet po dłubaninie poczujesz te dodatkowe parę kucy .No ale skoro są takie chęci to zapytaj magików koło wieży telewizyjnej w Chwaszczynie .Powinni ogarnąć taki temat .

Podziękował: romanewas

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
« Odpowiedź #2 dnia: 15 - Lipca - 2017 - 18:09:55 »
Jako ciekawostkę zamieszczam cytat opinii o Polo V 1.0
Cytuj (zaznaczone)
Zdecydowanie polecam . Bardzo dobra jakość wykonania. Doskonałe przełożenie skrzyni sprawi ze auto jest bardzo zwinne mimo malego silnika 60 KM. Znajomi nie mogą uwierzyć że jest w nim tak mały motor. Nie ma sensu kupować 75 km 1.0 bo moment obrotowy jest i tak taki sam a dodatkowe KM są osiagalne w bardzo wysokim zakresie obrotów . Mało kto z tego skorzysta a odbije sie to na spalaniu. Ostatni bezawaryjny silnik w vw Polo. Dalsze modele to silniki TSI które są totalną porażką konstrukcyjną. Znajomy na serwisie Vw nie polecal mówiąc że TSI cigle sie psuje. Polecam dla osób które głównie będą jeździć same lub czasami z dziećmi. choć nie zawiedziecie sie kiedy raz na jaiś czas trzeba bedzie sie przemieścic i całą rodziną w dłuższą trasę.

Offline romanewas

« Odpowiedź #3 dnia: 15 - Lipca - 2017 - 22:55:49 »
Nie wiem czy nawet po dłubaninie poczujesz te dodatkowe parę kucy .No ale skoro są takie chęci to zapytaj magików koło wieży telewizyjnej w Chwaszczynie .Powinni ogarnąć taki temat .
Ok zapytam jeśli podasz jakiś bliższy namiar na tych magików? Jakaś nazwa/adres/telefon? Z góry dzięki...

Offline Scrappy

• clubmen
  • Silnik: 3.0 TDI
  • Moc: 265 KM
  • Rej: DS
« Odpowiedź #4 dnia: 16 - Lipca - 2017 - 01:33:11 »
Pytaj w Tune-up

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #5 dnia: 16 - Lipca - 2017 - 07:36:39 »
Jakaś nazwa/adres/telefon?
ul.Gdyńska 121 Chwaszczyno 585528331 .Dodzwonienie się do nich zakrawa na cud ( lepiej podjechać i pogadać na miejscu )

Offline romanewas

« Odpowiedź #6 dnia: 16 - Lipca - 2017 - 09:54:24 »
ul.Gdyńska 121 Chwaszczyno 585528331 .Dodzwonienie się do nich zakrawa na cud ( lepiej podjechać i pogadać na miejscu )

Ok czyli ten serwis nazywa się Autotronic Tuchołka? Trochę mnie przeraziły te negatywne opinie na ich temat;): https://dobrymechanik.pl/mechanicy/chwaszczyno/tucholka-s-c-tucholka-dariusz-jolanta-tucholka.html

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #7 dnia: 16 - Lipca - 2017 - 19:02:23 »
Mentalność ludzka jest taka że jak wszystko przy naprawie jest ok.to najczęściej nie chce się nikomu pisać pozytywnych komentarzy.Za to negatywy to jak najbardziej .Przy ilości napraw jakie tam robią kilka negatywów zawsze się znajdzie .Zawsze trafi się taki któremu woda za rzadka .I nie bym ich zaraz bronił czy reklamował bo nic nie mam z nimi wspólnego (ani to rodzina ani znajomi ).Zapytałeś gdzie ze swoim tematem podjechać to podrzuciłem .Czy to ogarną ?Czy będziesz zadowolony ?Tego nie wiem .
Jak nie masz dużego ciśnienia że chcesz to zrobić jak najszybciej to poczekaj może ktoś podrzuci inny warsztat gdzie robią tego typu tematy (jak masz mieszane uczucie czytając negatywy )

Tagi wątku: