Mam pytanie, jak zamykacie swój samochód mając dostęp bezkluczykowy i Easy Open/Easy Close.
Pytanie wydaje się pewnie głupie, ale ja mam trochę z tym problem :-)
Już tłumaczę, wysiadam z samochodu i mam potrzebę zabrać coś z bagażnika. Wtedy otwieram bagażnik, wyjmuję jakieś rzeczy, następnie przydaje się Easy Close, naciskam przycisk zamykania bagażnika z diodą ktory zamyka bagażnik po oddaleniu kluczyka i mnie od bagaznika (wykorzystuje Easy Close bo mam przecież mam zajęte ręce pakunkami). I samochód zostaje otwarty :-)
Muszę wszystko odstawić na ziemię, podejść do drzwi kierowcy i dotknąć klamki by samochód został zamknięty. Ewidentnie brakuje jakiegoś trybu kiedy moglibyśmy wymusić zamknięcie samochodu z poziomu zamykania bagażnika.
Czy ktoś ma na to sposób, albo jest gdzieś możliwość konfiguracji w ustawieniach auta?
Obecnie radzę sobie tak, że wysiadając z samochodu dotykam klamki w drzwiach kierowcy i zamykam samochód, nastepnie podchodze do bagażnika i go otwieram, dzięki temu po zamknięciu bagażnika mam dalej zamknięty samochód.
Czasem jest to utrudnione bo jak mam pasażerów to żona czy dziecko nie czekając na moją procedurę, podchodzą do bagażnika i sobie go otwieraja. Sprawdziłem już że mogę zamknąć zamki drzwi nawet jeżeli jest otwarty bagażnik.
Jak Wy sobie z tym radzić, a być może o jakiejś oczywistej funkcjonalności nie wiem ...