Autor Wątek: ELEKTRYKA - błąd 01131 - obwód sterujący dla kierunkowskazów  (Przeczytany 3366 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marsabi

• :: StartLine
  • VW: Passat B5 FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Napęd: FWD
Witam posiadam Passata b5 2005 rok 1.9 tdi 101 km. Jakies 3 tygodnie temu podczas skręcania na włączonym kierunku spalił mi się bezpiecznik. Myslałem ze to jednorazowe wiec nie szukałem problemu. Po 2 tyg spalił sie kolejny a po 10 min kolejny. Właczyłem awaryjne zeby sprawdzic czy działaja usłyszałem jakis dziwny zgrzyt i wywaliło mi bezpiecznik awaryjnych. Czyli najprawdopodobniej walniety był ten włącznik z przyrywaczem. Wymieniłem na nowy i narazie jest ok, ale teraz nie działaja mi kierunki podczas zamykania i otwierania samochodu. Sprawdzalem wszystkie bezpieczniki( te ktore znalazłem) i są ok. Dodam ze wszczesniej kierunki podczas zamykania i otwierania działały normalnie. Sprawdzałem Vagiem to jest bład w module komfortu 01131 aktywacja kierunkowskazu. Myslałem ze moze moduł komfortu zawilgotniał wiec go wyciągnołem ale jest suchutki. co jeszcze mozna sprawdzic bo juz mnie to wkurza dzięki za pomoc

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: BKL
Odp: ELEKTRYKA - błąd 01131 - obwód sterujący dla kierunkowskazów
« Odpowiedź #1 dnia: 21 - Maja - 2017 - 23:29:44 »
Może spróbuj zakodować tą opcję migania kierunkami podczas zamykania jeszcze raz.

Offline olop

• :: TrendLine
  • VW: Passat B7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFFB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
Odp: ELEKTRYKA - błąd 01131 - obwód sterujący dla kierunkowskazów
« Odpowiedź #2 dnia: 22 - Maja - 2017 - 18:04:14 »
01131 - Obwód sterujący dla kierunkowskazów

01131 - Obwód sterowania kierunkowskazy: Nieznany Stan przełącznika
możliwe objawy
Blokowanie Potwierdzenia nie działa
Możliwe przyczyny
Bezpiecznik (y) uszkodzony
Okablowanie / Złącza z / do centralnego zamka lub wadliwym modułem sterującym Comfort
Kierunkowskazów awaryjne Switch (E229) wadliwy
Możliwe rozwiązania
Sprawdzić bezpiecznik (s)
Sprawdzić okablowanie / złącza z / do centralnego zamka lub modułem sterującym Comfort
Sprawdzić awaryjny Flasher Switch (E229)

Tagi wątku: