Panowie nie wiem z jakich stacji SKP wy korzystacie, ale ja od początku swojej przygody z motoryzacją zawsze stawiałem tylko na moje i moich bliskich bezpieczeństwo, jeżdżąc tylko na te stacje kontroli pojazdów o których "chodzą" pozytywne dla mnie legendy - tam nie jedź bo diagnosta to służbista i sprawdza wszystko bardzo dokładnie. Patrząc na to że zazwyczaj poruszam się raczej starszymi autami, staram się dbać o bezpieczeństwo tego poruszania, kupując nowe opony i wymieniając na bieżąco według potrzeby - wszystkie elementy związane z bezpiecznym poruszaniem się po drogach. Nie raz słyszałem od znajomych o "załatwianiu" sobie przeglądu i zawsze zastanawiam się co tacy ludzie maja w swoich głowach. Jestem za tym aby takie zachowania piętnować a stacje które przepuszczają takie ewidentne "szroty" zamykać na 4-spusty. Mam wielką nadzieję, że wprowadzane właśnie nowe przepisy, choć w małym stopniu zmniejszą skalę przekrętów na stacjach SKP i wyeliminują większość typowych druciarzy z polskich dróg.
@Gulasz, sorry ale ja jestem chyba za dużym życiowym optymistą aby wszędzie węszyć spiski i wszystko z góry krytykować.