0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
NORMAL z kolei za wcześnie zwalnia
Jeżeli stwierdzam że niepotrzebnie zwalnia (np. skręca przede mną auto i droga robi się wolna) to po prostu przyciskam pedał gazu i już nie zwalnia
na zwykłym tempomacie kierowca i tak kierowca podświadomie czuwa a na ACC może się znieczulić i w razie przypadku jaki opisałem będzie bum.
Tyle, że przy masakrycznie niebezpiecznym (nie)działaniu Lane Assist, Emergency Assist nie zdąży mnie zatrzymać zanim znajdę się w rowie, lub co gorsze na przeciwnym pasie. Testowałem.
np. jest większy ruch, wszyscy jadą 150-160, ACC do 160 działa i wtedy to jest ciągłe zmienianie pasów, zwalnianie, czasem zareaguje na ciężarówkę kiedy jestem już na drugim pasie.
No tak na początku była ta starsza wersja ACC do 160km/h w Tiguanie, dopiero chyba od roku produkcji 2017 wprowadzili już nowszą wersję do 210km/h i ja taki właśnie mam. Bezsprzecznie 160 to za mało bo najwygodniej jest ustawić prędkość o 10km/h więcej niż się jedzie i jeśli trzymamy się na autostradzie prędkości 160-165km/h to najlepiej jest ustawić 170 czy jeszcze ciut więcej.