Autor Wątek: Kalendarz tuningowy - dyskusja  (Przeczytany 4277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grażyny

• :: TrendLine
  • VW: Sharan I
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AFN
  • Moc: 110 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: BI
Kalendarz tuningowy - dyskusja
« dnia: 19 - Kwietnia - 2017 - 20:17:11 »
Temat wydzielony z: http://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,948.0.html

Chętnie stałbym się posiadaczem kalendarza z fotkami z tuningowanymi Sharanami  :vwclubpolska:

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: BKL
Odp: Odp: Sharan - EXTREME TUNING PROJECT
« Odpowiedź #1 dnia: 19 - Kwietnia - 2017 - 23:23:42 »
To jest nas dwóch. :smoking:

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #2 dnia: 20 - Kwietnia - 2017 - 05:44:22 »
Ja jak ślepy koń wyścigowy nie widzę przeszkód :D
Nie chcielibyście chyba oglądać cudzych samochodów w sensie jakichś z internetu tylko nasze.
Można by na początek wskrzesić samochód miesiąca - będzie okazja do porobienia dobrych zdjęć projektom które mamy - fajna zabawa i przy okazji będzie z czego taki kalendarz zrobić.
Można by też na spota zaprosić fotografa albo nawet jakiegoś kolegę z zacięciem fotograficznym żeby zrobił zdjęcia - warto nawet zapłacić kilka złotych żeby mieć dobre technicznie zdjęcia naszych samochodów.
Uwierzcie mamy co fotografować

red@tapatalk

Offline andrew7800

• Clubowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 21 - Kwietnia - 2017 - 20:58:50 »
Nie mogłeś lepiej tego ująć. :vwclubpolska: Zdjęcia Naszych aut to bardzo fajny pomysł pod warunkiem że Wszyscy się zaangażują. :P

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Rej: GD
« Odpowiedź #4 dnia: 22 - Kwietnia - 2017 - 06:29:29 »
I przy okazji wrócił temat czy nasze auta powinny być widoczne dla wszystkich (dla gości też ).Jak pamiętam to byłem w mniejszości która była za tym by nie robić problemów. Jeżeli ktoś zamieszcza swoje zdjęcie (auta ) na forum to powinien zdawać sobie sprawę że ktoś może je wykorzystać w taki czy inny sposób .
Pomysł kalendarza jest ok.(chociaż akurat mnie nie dotyczy bo fotka mojego trupa to mogła by zdobić ścianę najwyżej auto-szrotu ).
Waszych wozów to jak najbardziej tylko co jeśli taki kalendarz będzie chciał nabyć "gość"

Offline Grażyny

• :: TrendLine
  • VW: Sharan I
  • Kod: AFN
  • Moc: 110 KM
  • Rej: BI
« Odpowiedź #5 dnia: 22 - Kwietnia - 2017 - 11:46:31 »
A w czym widzisz problem ?? czy gość jak zobaczy któreś z naszych aut to się zrazi do naszego forum , myślę że odwrotnie też będzie się chciał pochwalić swoim cackiem . Chyba że chodzi Ci o utrudnienie życia  ;) gościom .

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #6 dnia: 22 - Kwietnia - 2017 - 12:44:15 »
O to chodzi że nie ja widzę w tym problem tylko większość osób która zamieszcza fotki na forum .To większość podawała argumenty że moją w swoich wozach modyfikacje ,montowane różnego rodzaju elementy (sporej wartości ).I to większość twierdziła by ograniczyć dostęp do możliwości oglądania naszych aut (dla 'gości" ).By nie kusić losu i nie podawać wszystkiego jak na tacy potencjalnym osobą które chciały by coś sobie przywłaszczyć .A tu nagle zmiana o 180 stopni i nie ma problemu nawet zrobić kalendarzyk .Trochę konsekwencji w swoich wypowiedziach .

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Skrzynia: MT-6
  • Rej: OK
Odp: Kalendarz z tuningowanymi VW - dyskusja
« Odpowiedź #7 dnia: 23 - Kwietnia - 2017 - 13:01:30 »
@Gulasz, jak zwykle ma masę problemów, w żadnym stopniu nie dotyczących wątku tematu :evilwink: 

Offline Gulasz

•  -baned-
Odp: Kalendarz tuningowy - dyskusja
« Odpowiedź #8 dnia: 23 - Kwietnia - 2017 - 19:14:42 »
Jeszcze raz .To nie ja mam problem .Warto przypomnieć sobie dyskusję odnośnie czy nasze auta powinny być widoczne dla "gości ".Byłem w mniejszości która nie widziała problemu .I kalendarzyk też uważam za fajną sprawę .Niech wypowiedzą się teraz ci którzy byli za tym by nasze auta nie były widoczne dla wszystkich .Skoro zostały wprowadzone ograniczenia to pytanie po co skoro ma powstać kalendarz .By była jasność za furą miesiąca też byłem za

Offline andrew7800

• Clubowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 23 - Kwietnia - 2017 - 19:24:24 »
.Warto przypomnieć sobie dyskusję odnośnie czy nasze auta powinny być widoczne dla "gości
Wybacz że zapytam a co ma piernik do wiatraka?

Widoczność dla gości była ok. My tu rozmawiamy o forumowiczach zarejestrowanych. Nie mówimy o zdjęciach gości do kalendarza tylko o fotkach Forumowiczów a to dwie różne sprawy.

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #10 dnia: 23 - Kwietnia - 2017 - 20:10:50 »
Kilka wypowiedzi wyżej napisałem co ma wspólnego możliwość oglądania naszych wozów przez gości do kalendarza .
Nie ja twierdziłem że należy ograniczyć możliwość oglądania naszych pojazdów przez "gości ".Domyślam się że nie chodzi o fotki dokładnie  te które są na forum tylko specjalna sesja zdjęciowa i z nich fotki do kalendarza .Nie zmienia to jednak faktu że na jednych i drugich będą te same pojazdy .Skoro raz są pewnego rodzaju ograniczenia by zobaczyć jakiś wóz a raz ich nie ma i mają być ogólnodostępne to gdzieś traci się sens jakiegokolwiek rodzaju ograniczania fotek .Dlatego ja widzę w tym wszystkim że" piernik z wiatrakiem" to jest jak nie jest się konsekwentnym w wypowiedziach lub działaniach .Raz większość jest za tym by ograniczyć a raz nie widzi problemu i fotki mogą być ogólnodostępne .No chyba że kalendarzyk ma być reglamentowany tylko dla swoich,zasłużonych,po podpisaniu lojalki że tylko dla siebie bez możliwości wglądu w kalendarz osób trzecich .
Wybiegając w przód łatwo sobie wyobrazić sytuację że ktoś powiesi sobie kalendarzyk np.w warsztacie w którym pracuje i do którego wchodzą ludzie z ulicy .I w tej sytuacji widzą fotkę fury którą by zobaczyć na forum musi być zarejestrowanym .Podobne argumenty przytaczałem w dyskusji że nie ma to sensu bo i tak nasze wozy są widoczne na ulicy .A jeżeli ktoś ma problem by być nie rozpoznawalnym (bo ma do tego prawo ) to zamieszczając zdjęcia swojego wozu może zawsze zamazać znaki szczególne nr.rej.itp.

Offline andrew7800

• Clubowicz
« Odpowiedź #11 dnia: 24 - Kwietnia - 2017 - 00:30:30 »
Wiesz nie chodziło o same fotki aut bo to racja co napisałeś że zamazać nr rej i po sprawie ale nie do końca ponieważ auta są rozpoznawalne.
W dziale nasze auta użytkownicy pokazują na zdjęciach różne przeróbki i przy okazji mogą to wykorzystać osoby trzecie. Mamy pewność że jeśli to ktoś wykorzysta to będzie wiadome ze forumowicz i który. ;)

Proste pytanie czy wszyscy ludzie widzą co robisz w warsztacie czy tylko znajomi? To samo w tej sytuacji. Nie muszą obcy widzieć przeróbek ale podziwiać i się zachwycać pięknem gotowych projektów. :vwclubpolska:

Offline wesol

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #12 dnia: 24 - Kwietnia - 2017 - 06:41:42 »
Gulasz jako piwerwszy powinienes miec sprawe za wykozystywanie cudzych fotek. Juz w temacie o hamulcach bez mrugniecia oka ciahniesz fotki z "auto mini market'u". Oj nie ladnie oj nie ladnie.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #13 dnia: 24 - Kwietnia - 2017 - 06:56:27 »
Nie poszukujmy problemu tam gdzie go nie ma.
Chce ktoś wysłać dobre zdjęcie swojego samochodu do konkursu? Niech wysyła.
Co innego dokładny opis przeprowadzonych modyfikacji, fotki z przebudowy a co innego zdjęcie na którym samochód ma dobrze wyglądać - jak ktoś nie życzy sobie żeby była widoczna tablica rejestracyjna to niech ją zdemontuje/ zasłoni albo zgłosi taki zamiar to my ją zasłonimy.
Poza tym kalendarza nie będziemy rozdawać wszystkim co go chcą lub nie tylko damy go dla autorów najlepszych fotek, może jeszcze w jakimś konkursie a reszta będzie musiała go kupić - na pewno nie będzie bardzo tani więc i grono posiadaczy takiego kalendarza będzie dość wąskie.
Nie ma co marudzić tylko myjcie auta, obczajajcie fajne plenery, kombinujcie sprzęt lub ludzi do fotografowania i do dzieła  :vwclubpolska:

Offline Michok

• :: StartLine
« Odpowiedź #14 dnia: 26 - Czerwca - 2017 - 19:03:37 »
Również byłbym zainteresowanym jednak musiałaby się tym zająć jedna osoba ;) Chętnie też kupie :)

Tagi wątku: