Witajcie.
Mam taki problem, pare dni temu siadło mi sprzęgło.
Pojechałem do mechanika w UK, gośc jest z litwy. Każdy go chwalił itp. Wsiad do auta , zaciągnął ręczny wrzucił 5ty bieg i puścił sprzęgło, i jego diagnoza to taka że nie ma już wogólę sprzęgła. No to mówię mu że robimy kompletne, na drugi dzień dzwonie i pytam ile to będzie kosztować on mi mówi 560f z robotą, bardzo słabo go słyszałem przez tel coś tam mamrotał . Wczoraj pojechałem po odbiór auta a on mi mówi mówi że miałem koło D firmy sachs itp. że już wszystko ok. Pytam się gościa jakiej firmy wsadził sprzęgło, koło a on mi pokazuje pudełko firmy VALEO mówi ze dobry zamiennik ,ze nie ma się czego bać(nie znam się) wziąłem autko i wróciłem do domu, ale wydawało mi się że coś głośniej jest w kabinie, a co do sprzęgła to nie widze bardzo różnicy teraz i przed naprawą. Wpisuje w wyszukiwarkę Valeo i nie wierze , wsadził mi sztywne koło (komplet) dzwonie i mówie mu ze zmienił mi na sztywne bez dwumasy, a on na to że tak uzgodzniliśmy przez tel. I teraz taka lipa jest że to zwykły znajduch który nie dał gwarancji, faktury nic kompletnie. Nie wydaruje sobie tego jak można być tak głupim. Więc negatywnie wpłynie to na mój silnik, skrzynie ,osprzęt? Skasował mnie za komplet valeo 400f+160 robota.
Częsci kupił na eurocarparts.com/clutch-kit.
Które z tej strony są do mojego auta?
Chciałbym się dowiedzieć ponieważ mam zamiar jechać jutro do niego , może coś uda się odzyskać kasy.
Wiem że pudełko było zielone .