0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak te gaźniki znoszą instalację LPG ????
Jeżeli chcesz to kupuj po kolei takie gaźniki i testuj na sobie, jak masz czas i pieniądze a do tego duży zakres nerwów, to kto ci tego zabroni
Zastanawiam się nad dwoma opcjami.1. Regeneracja gaźnika lub poszukanie sprawnej używki i LPG (koszt regeneracji 350 zł plus koszt instalacji 1300)2. Swap silnika i poszukanie 1,9 Tdi ( koszt ?)Która opcja według was będzie najlepszym rozwiązaniem ?
Jak te gaźniki znoszą instalację LPG ????
2. Swap silnika i poszukanie 1,9 Tdi ( koszt ?)Która opcja według was będzie najlepszym rozwiązaniem ?
Miałem kompletnego dawcę z nie zmęczonym i pewnym silnikiem - moje poprzednie auto,
Jeśli przekładki nie robi się samemu a ją zleca to wypada przed zabawą ustalić kwotę .Wspominasz o 5 tyś to policz ile mechanik musiał by dniówek przy nim dłubać by tyle skroił .Jak ma się wszystkie klamoty z komplecikiem śrubek to przekładka max 3-4 dni (a można szybciej ) .Wychodziło by z tego że mechaniora dniówka to ponad 1000 zł .Żyjemy w Polsce .
Skoro był nie zmęczony i pewny to w co wrzuciłeś tą kasę jak nie w klamoty potrzebne do wymiany tego co było zużyte i podlegało wymianie .Taniej było kupić cały sprawny silnik niż wkładać tyle w swój .Dłubałem już nie jedną taką sprawę i temat najczęściej bez problemu zamyka się w kwocie 500 zł i to na elementy które trzeba przerobić ,dorobić bo ich fizycznie
W swojej okolicy mam zaufanego i bardzo dobrego mechanika, który robi wszystko a nawet więcej i przy tym jest uczciwy.