Autor Wątek: ELEKTRYKA - zmiana kolorów podświetlenia  (Przeczytany 2281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andree1609

• :: StartLine
  • VW: Passat B5
  • Silnik: 1.8
  • Moc: 125 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
ELEKTRYKA - zmiana kolorów podświetlenia
« dnia: 30 - Stycznia - 2017 - 19:10:33 »
Witam, szukałem po forum ale nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi, chodzi mi o już sławną wymianę podświetlenia w passacie B5 97r. Chodzi mi o kompletną wymianę włączając w to licznik, podświetlenie nawiewu, podświetlenie elektrycznych lusterek, panelu otwierania szyb od kierowcy, przycisków otwierania szyb pasażerów, podświetlenie kratek nawiewu. Chciałbym zmienić kolor licznika na niebiesko - czerwony, a całą resztę na niebieski. Chciałbym się dowiedzieć jakie konkretnie żarówki/diody będę potrzebował, tak żeby zamówić wszystko u jednego dostawy aby się nie różniły kolorystycznie.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: ELEKTRYKA - zmiana kolorów podświetlenia
« Odpowiedź #1 dnia: 31 - Stycznia - 2017 - 07:02:15 »
Wyjmij któryś przycisk np. od otwierania szyby i zobacz sam co tam jest i dokup takie same tylko niebieskie.
Jeśli chodzi o licznik to nie pamiętam czy był na diodach czy żarówkach. Jak diody to trzeba wylutować i wlutować takie o odpowiednim kolorze  - w liczniku są diody SMD.
W przypadku żarówek nie masz wielkiego pola manewru bo żarówka jest biała a za kolor odpowiada kawałek plastiku z zielonym filtrem. Musisz wyjąć ten plastik i próbować podświetlać bez niego. Niestety diody mają dość wąski strumień światła i zamontowanie diod w miejsce żarówek może nie wystarczyć żeby równomiernie podświetlać zegary.

red@tapatalk

Tagi wątku: