Cześć wszystkim, jestem świeżym posiadaczem Tiguana II 2019 r.
Dobrej okazji nie mogłem odmówić.
Niestety z zewnątrz szału nie robi i wpadłem na pomysł aby zmienić zewnętrzny bodykit na R-line, który wygląda super.
Byłem na Grochowskiej w VW w WWA, ale nie chcą się w to bawić tłumacząc, że było dużo wersji a jak coś nie będzie pasować to mają problemy ze zwrotami i takie gadki, no comment.
Zacząłem analizować jakie są różnice pomiędzy dwoma wersjami i wychodzi że R-line z początku 2019 ma inny:
- zderzak tył - ma lakierowaną w kolor nadwozia dolą część zderzaka, plus lakierowany dyfuzor (albo barwiony w masie?)- w tej pierwszej wersji R-line wygląda identycznie bez koloru jak zwykły zderzak, w zasadzi można polakierować i będzie wyglądać jak R-line.
- dodatkową lotkę/ nakładkę klapy bagażnika
- inne są listwy na dole drzwi
- końcówki wydechu (wsuwane nakładki)
- inne czarne osłony/nakładki błotników przód (tył nie wiem, wygląda na taki sam, może mógłby ktoś potwierdzić albo po koleżeńsku zrobić zdjęcie listwy przy otwartych drzwiach?)
- oznaczenia na drzwiach przy lusterkach
- cały zderzak przód, halogeny powinny pasować tak samo jak atrapa (r-line ma dodatkowy znaczek)
Czy macie może link do dobrej etki gdzie mógłbym sprawdzić numery tych elementów i jakieś sprawdzony sklep gdzie można kupić te elementy (najchętniej nowe).
Na allegro jest jakiś cały kit zderzaka przód ale nie mają wersji bez spryskiwaczy to raz a dwa, że to zamiennik i nie wiem jak z jakością. Części z allegro niestety wyglądają jak żużle

przynajmniej te ogłoszenia, które widziałem.
[img]https://wall.alphacoders.com/big.php?i=1121768[/img]