Witam,
Mam Passata B5 1.9 TDI 115 KM z 1999 roku.
Dwa dni temu byłam u znajomego mechanika i wymieniłam filtr paliwa.
Chciałam pojechać swoim autem na stację po paliwo ale poprosił żebym pojechała jego to przy okazji zatankuję, niewiele myśląc zgodziłam się.
Wróciłam, wszystko ładnie, filtr zmieniony ale po wyjeździe od niego auto w ogóle nie miało mocy, strasznie się zamuliło.
Przeglądając fora znalazłam info, że może być to wina map sensora - czy ktoś miał taki przypadek ?
Dodam, że podczas wizyty u mechanika on wspominał o tym, że w jego aucie map sensor się przycina, mam podejrzenia, że mógł podmienić tą część (ma Passata B5), bo przed wizytą wszystko działało elegancko.
Nie wydaje mi się, żeby po wymianie filtra auto mogłoby znaleźć się w obecnym stanie, ma ktoś jakiś pomysł ?
Czy map sensor jest jakoś dopasowany do auta, czy są znikome szanse, że w razie potwierdzenia spekulacji udowodnię mechanikowi podmiankę

Dobrze byłoby ustalić, jaki posiadasz silnik - w profilu 1.9 TDI 90 KM a w opisie tematu 1.9 TDI 115 KM - to spora rozbieżność i sugeruje całkowicie odmienne silniki TDI. Proszę to doprecyzować. Dziękuję.