Autor Wątek: ABS - brak komunikacji  (Przeczytany 89 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BigBoy_kk

• :: StartLine
  • VW: Caddy III
  • Model: KombiVan
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: OK
ABS - brak komunikacji
« dnia: 27 - Października - 2025 - 18:24:59 »
witam serdecznie.
mam problem z Caddy III 1.9 TDI 75 KM z 2005 roku, a mianowicie jakiś czas temu miałem problem z tylną wycieraczką tzn. tak miałem zawieszony wieszak na rowery na klapie i po dłuższym czasie jazdy zorientowałem się że mam włączoną wycieraczkę tylną niestety ona nie miała możliwości ruchu, gdy ja wyłączyłem ona i tak działała myślałem ze się zwarł przekaźnik i olałem kwestię wyciągnąłem bezpiecznik i ok.
Gdy chciałem to naprawić włożyłem bezpiecznik i szukałem tego przekaźnika po pewnym czasie zadymiło się ze skrzynki bezpiecznikowej.
Wyłączyłem zapłon zaglądnełem do bezpieczników myslac że to od wycieraczki ten dym ale nie zobaczylem stopiony bezpiecznik od spryskiwaczy.
Wyciągnełem go ledwo.
Po odpaleniu auta zapaliła się kontrolka od abs trakcji i czerwona hamulec ręczny i trzy piknięcia.
Auto zapaliło normalnie no nic pomyślałem może bezpiecznik jakis poszedł.
Sprawdziłem wszystkie i byly ok.
Jadąc autem zauważyłem brak prędkości. To juz sie zaniepokoiłem.
Zabrałem sie za sprawdzanie kabli, okazało się że mocno sie zwarły, kabel idący z bezpiecznika od spryskiwaczy nr 32 do skrzynki z przekaźnikami po lewej stronie nad nogami.
Zgrzalo przy okazji kabelek z tej wtyczki.
Teraz szukam co jeszcze poszlo.
Błąd na kompie
P1649 - brak komunikacji z ABS
Potrzebuję schemat okablowania do Caddy 2005r może ktoś mnie poratować?

Prosimy aby pisać bez błędów - takie mamy zasady. Jeśli potrzebujesz schemat, to powinieneś podać nr VIN. Dziękuję.

Dodano:  28 - Października - 2025  -  10:10:28
przepraszam za błędy pisane z telefonu i wiadomo jak to bywa z podpowiedziami słownika

Dodano:  28 - Października - 2025  -  10:12:57
Nr VIN: WV2ZZZ2KZ6X841143

Tagi wątku: