Witam. Przepraszam że tyle nic nie pisałem. Autko ma na liczniku nie całe 280 tyś. Kolejną przyczyną na jaką stawiam to pompa vacum, podobno właśnie takie objawy mogą być. Dzisiaj będzie wymieniana i jutro się okaże co z tego wyjdzie
Dodano: 04 - Grudnia - 2016 - 17:00:12
Pompa vacum wymieniona i żadnej różnicy. Ostatnia rzecz jaka została, to wyjęcie wtrysków i zawiezienie do sprawdzenia
Dodano: 06 - Styczeń - 2017 - 12:39:35
Otóż, wczoraj i dzisiaj, wspomnę że wczoraj temperatura na dworze -3 stopnie, dzisiaj -5, auto po postoju przez całą noc pod gołym niebem, odpaliło bez żadnego problemu, prąd dochodzi do świec bo sprawdzałem. Za to zrobi się tylko temperatura od 0 do 3-5 stopni na plusie, to już są problemy z rozruchem.
Ktoś może teraz będzie wiedział co może być przyczyną, że im zimniej i mroźniej, to pali lepiej? A tylko zrobi się powyżej 0 stopni to już zaczynają się problemy. A i jeszcze wspomnę, że powyżej 10 stopni na plusie też dobrze odpala :-)
Zapomniałem jeszcze dodać, że zapaliła się kontrolka płynu chłodniczego po odpaleniu auta i tak migała do ponownego zgaszenia i odpalenia, potem już się nie zapalała.
Dodano: 29 - Styczeń - 2017 - 16:39:59
Witam witam. Problem został rozwiązany w końcu. Winna temu wszystkiemu okazała się przepustnica, która wgl nie działała jak powinna, ponieważ klapka w jej środku była cały czas otwarta, nawet nie można było jej kombinerkami ruszyć. Została założona inna używana z tego samego silnika i problem ustąpił, teraz pali na dotyk. Dziękuję wszystkim serdecznie za chęć i próbę pomocy. Pozdrawiam