0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kup dobrą markową oponę a czy to będzie 17 czy 19 to już rzecz gustu.
(...) Jeśli już masz to trudno, ale jeśli dopiero się zastanawiasz to porzuć ten pomysł.
czy potencjalny brak problemów. Znajomy radził stalową, on sam miał aluminium i raz podobno uszkodził ją najeżdżając bryłę lodu na drodze publicznej..
Tiguan ma homologowane rozmiary, i trzeba sie pilnować
liczyłem na nieco więcej opinii/odpowiedzi aby poszerzyć debatę.
rozdarty jestem czy ważniejszy jest wygląd, czy potencjalny brak problemów. Znajomy radził stalową, on sam miał aluminium i raz podobno uszkodził ją najeżdżając bryłę lodu na drodze publicznej... Ja zaś zwykle zimówki miałem posadzone na stalowych. Choć przyznam, że z kołpakami najlepiej to nie wygląda, ale też nigdy nie miałem problemów ani z felgą, ani ze śrubami.
zamiast 7J x 20 - 235/45/R20 założyć 8,5J x 20 - 255/40/R20 ?
Rozmiar opony215/65 R17 99H M&S8Jx20
mam pytanie co do preferowanego ciśnienia w kołach Suzuka 20 cali do Allspace.
Wiele marek i modeli aut ma śruby lub nakrętki nie przystosowane do przykręcania felg stalowych (nakrętki/śruby do felg aluminiowych są zbyt krótkie do przykręcenia felgi stalowej).Dlatego też oprócz koła dojazdowego przydatnym elementem staje się ten właśnie zestaw by móc bezpiecznie i pewnie przykręcić koło na feldze stalowej!
Cytuj (zaznaczone)Wiele marek i modeli aut ma śruby lub nakrętki nie przystosowane do przykręcania felg stalowych (nakrętki/śruby do felg aluminiowych są zbyt krótkie do przykręcenia felgi stalowej).
Wiele marek i modeli aut ma śruby lub nakrętki nie przystosowane do przykręcania felg stalowych (nakrętki/śruby do felg aluminiowych są zbyt krótkie do przykręcenia felgi stalowej).
255 to moze być za dużo
Skończyły mi sie letnie opony 215,65/17 - felga Tulsa - pomyślałem, że jest okazja zmiany na większe