Autor Wątek: PORADY ZAKUPOWE / RABATY - przeczytaj zanim napiszesz pierwszy post  (Przeczytany 91303 razy)

Offline slaw

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Odp: PORADY ZAKUPOWE / RABATY - przeczytaj zanim napiszesz pierwszy post
« Odpowiedź #275 dnia: 07 - Maja - 2018 - 13:03:27 »
Te rabaty każdy sobie może zobaczyć na oficjalnym cenniku. Jednak mi chodziło o to kto ile wydarł od VW tak by inni wiedzieli ile mogą negocjować. Mi jeden salon opuszczał 16tysia na roczniku 2017 od ceny bazowej a kupując nowy z 2018 udalo sie wynegocjowac 18 tys. i to w roku 2018.

Offline westsajd

• Silnik: 1.4 TSI
  • Moc: 150 KM
« Odpowiedź #276 dnia: 07 - Maja - 2018 - 13:35:01 »
Ale napisz od jakiej ceny bo 18 tys od 200 000 to wyjdzie całkiem standardowo ale już 18 tys od 100 000 to będzie zupełnie co innego.
Ja dostałem ~10%.

Offline slaw

« Odpowiedź #277 dnia: 07 - Maja - 2018 - 13:40:58 »
od kwoty 192 000 zł. Tylko zaznaczam że inny daler chciał mi w styczniu 2018 sprzedać auto o mniejszym rabacie z roku produkcji 2017 (modelowo pewnie 2018) ale fakt faktem

Offline PaFcioo

• Rej: WI
« Odpowiedź #278 dnia: 08 - Maja - 2018 - 12:58:39 »
A na Allspace są podobne jak na zwykłego?

Offline Vikiq

• :: StartLine
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #279 dnia: 10 - Maja - 2018 - 18:45:09 »
Dzisiaj zamówiłem HL 2.0tdi 190km - rabat jaki dostałem to ~7,5% w stosunku do ceny z konfiguratora -zakup na firmę (leasing operacyjny). Wliczając rabat importera  na diesla (obecnia 12000zł) wychodzi 14% mniej w stosunku do ceny początkowej. Jakie dokumenty otrzymaliście od dilera przy składaniu zamówienia bo mam obawy czy przy odbiorze wszystko się będzie zgadzać jeżeli chodzi o wyposażenie auta. W moim wypadku handlowiec załączył tylko podpisany skan wcześniej przygotowanej oferty (tej witaj.......). Może się czepiam , ale zniesmaczył mnie również fakt,że przy kwocie prawie 180000 jaką ostatecznie będę musiał zapłacić dilera stać było jedynie na foliową koszulkę na dokumenty. No ale w końcu vw to samochód dla ludu

Offline arekp

• :: ComfortLine
« Odpowiedź #280 dnia: 12 - Maja - 2018 - 11:20:11 »
Ja mam druk zamówienia, z wyspecyfikowaną konfiguracją, wymienioną ceną i upustami + dodatkowe wyposażenie.

Było to jednak zbyt dawno, abym pamiętał czy tekturową teczkę dostałem od razu czy dopiero przy kolejnej wizycie - finalnie mam dwie, bo jedną mam z umową leasingową.

Offline sk_Marcin_

• Rej: SK
« Odpowiedź #281 dnia: 15 - Maja - 2018 - 18:58:07 »
Hej mi udało się wynegocjować 17% rabatu ...
Dostałem skórzane etui na dokumenty ładny brylok oraz gumowe dywaniki o które nie prosiłem oraz tekturowa teczkę

Offline bwegner

• VW: Tiguan Allspace
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 240 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: WAW
« Odpowiedź #282 dnia: 05 - Czerwca - 2018 - 11:34:19 »

Dodano:  05 - Czerwca - 2018  -  11:35:46
Dzisiaj zamówiłem HL 2.0tdi 190km - rabat jaki dostałem to ~7,5% w stosunku do ceny z konfiguratora -zakup na firmę (leasing operacyjny). Wliczając rabat importera  na diesla (obecnia 12000zł) wychodzi 14% mniej w stosunku do ceny początkowej. Jakie dokumenty otrzymaliście od dilera przy składaniu zamówienia bo mam obawy czy przy odbiorze wszystko się będzie zgadzać jeżeli chodzi o wyposażenie auta. W moim wypadku handlowiec załączył tylko podpisany skan wcześniej przygotowanej oferty (tej witaj.......). Może się czepiam , ale zniesmaczył mnie również fakt,że przy kwocie prawie 180000 jaką ostatecznie będę musiał zapłacić dilera stać było jedynie na foliową koszulkę na dokumenty. No ale w końcu vw to samochód dla ludu

No właśnie ja mam analogiczną sytuację (w kontekście allspace'a). Czy te 12 000 zgadzają się dać bez problemu? Bo ja rabaty producenckie miałem uzgodnione i zagwarantowane na gębę, ale teraz jak mówie im że mi się należy jak psu zupa to mój dealer niejasno podchodzi do tematu i próbuje dać mniej - nie rozumiem tej logiki zupełnie...

Pozdro,
Bartek

Offline flamecards

• Rej: WE
« Odpowiedź #283 dnia: 05 - Czerwca - 2018 - 11:52:00 »
Chyba nie do końca tak jest...ja łapałem się na ten 4000 zł rabat na 1,4, ale miałem już wcześniej sporo rabatów i w moim przypadku zeszli z 4000 zł na 2000 zł

Offline tiguan220

•  -baned-
« Odpowiedź #284 dnia: 05 - Czerwca - 2018 - 12:21:04 »
Ja dostałem zamówienie, na którym była dokładna cena po już po rabacie. Musiałem wpłacić zaliczkę. Dodatkowo przy odbiorze wynegocjowałem przedluzona gwarancje do 5 lat tylko nie pamietam jaki limit km (kod ux04)

Offline arekp

• :: ComfortLine
« Odpowiedź #285 dnia: 05 - Czerwca - 2018 - 12:29:58 »
przedluzona gwarancje do 5 lat tylko nie pamietam jaki limit km (kod ux04)
Ten kod to są dodatkowe 24 miesiące (więc do 4 lat), z maksymalnym przebiegiem 80 tyś. km.

Offline tiguan220

•  -baned-
« Odpowiedź #286 dnia: 05 - Czerwca - 2018 - 15:26:20 »
Zapomniałem, że VW daje 2 lata standardowo.

Offline Dziara81

• Rej: GD
« Odpowiedź #287 dnia: 13 - Czerwca - 2018 - 22:11:29 »
Witam

Robiłem konfiguracje w salonie Allspace i wpisali mi już silnik 1.5 TSI chociaż nie maja go jeszcze w ofercie... z automatyczna skrzynią biegów to też nie byli mi w stanie powiedzieć czy będzie 6 czy 7 stopniowa. Ale na francuskich stronach VW jest już dostępna oferta Tiguana  1.5 TSI z 7 DSG , Allspaca z tym silnikiem jeszcze nigdzie nie znalazłem... czy ktoś ma jakieś info lub wie więcej

Offline zibi1303

• Wersja: Comfortline
  • Kod: CZEA
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #288 dnia: 13 - Czerwca - 2018 - 22:49:03 »
Według wszelkich znaków na niebie po 1 września będzie to zestaw 1.5 TSI + DSG7 (ale to nie jest to samo DSG 7 co obecnie z silnikami 2.0 TSI)

Podziękował: Dziara81

Offline bwegner

• VW: Tiguan Allspace
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 240 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: WAW
« Odpowiedź #289 dnia: 20 - Czerwca - 2018 - 16:43:12 »
Update:
Tiguan Allspace zamówiony 21 lutego, 19 czerwca rozpoczęto produkcje. Ma być przywieziony salonu za ok. 6 tygodni.

Pozostaje agresywnie czekać :)

Pozdrawiam,
Bartek

Offline Szymek

• VW: Jetta VI
  • Rej: ZKL
« Odpowiedź #290 dnia: 26 - Czerwca - 2018 - 21:38:10 »
Pytanie do już szczęśliwych posiadaczy:

czy ktoś z tu obecnych ma Tig allspace w kolorze niebieski silk metalik i mógłby podesłać jakieś fotki jak się prezentuje?

Offline yamaha0014

• Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AVB
« Odpowiedź #291 dnia: 26 - Czerwca - 2018 - 23:50:49 »
Cześć
Jestem na etapie zakupu Tiguana II w wersji silnika 180 KM, ale pytanie w zasadzie mam o doświadczenie z papierologią i leasingiem, jakie macie opinie można prosić o opisanie ?
Auto ma być brane w Volkswagen Leasing.

Offline westsajd

« Odpowiedź #292 dnia: 27 - Czerwca - 2018 - 08:41:39 »
Masz jakieś konkretne pytania? Ja brałem i raczej bez żadnego problemu, trochę więcej podpisów trzeba złożyć i tyle.

Wysłane z mojego BTV-DL09 przy użyciu Tapatalka

Offline yamaha0014

« Odpowiedź #293 dnia: 27 - Czerwca - 2018 - 09:23:12 »
Tak, mam parę pytań:
- jak z ubezpieczeniem wyjazdów zagranicę -jednorazowa opłata i ile?
- co z ubezpieczeniem AC OC po 1 roku  musi być u nich czy można iść gdzie indziej jakie koszty tego?
- i ogólnie wrażenia jak coś załatwić to idzie sprawnie szybko czy raczej kłopot?

Offline flamecards

• Rej: WE
« Odpowiedź #294 dnia: 27 - Czerwca - 2018 - 09:30:49 »
Cytuj (zaznaczone)
jak z ubezpieczeniem wyjazdów zagranicę - jednorazowa opłata i ile?
Jeśli chodzi o Europę to wystawiają papier za 50 zł netto opłata jednorazowa, obowiązuje na cały okres leasingu. ( w przypadku VW Bank). Dodatkowe ubezpieczenie trzeba dokupić gdy zdecydujesz się na wjazd do krajów byłego ZSRR - mam taką notkę na dokumencie. Na pozostałe kraje ubezpieczenie, które zawarłlem w Allianz przez salon obowiązuje.

Cytuj (zaznaczone)
co z ubezpieczeniem AC, OC po 1 roku, musi być u nich czy można iść gdzie indziej jakie koszty tego?
Możesz zawrzeć ubezpieczenie z inną firmą, ale musi ono mieć w zasadzie to samo co pierwsze - w sensie AC/OC/NNW.

Dodatkowo to kosztuje jeśli dobrze pamiętam około 300 zł netto - zobacz tabelę opłat na stronie VW Bank https://www.vwbank.pl/docs/66_01_06_14_tabela_oplat_i_prowizji_Leas.pdf.
Ta opcja nazywa się w ich języku "Opłata za rozpatrzenie Formularza weryfikacji ubezpieczenia "

Całość papierologi w przypadku VW Bank trwała góra 2 dni, więc szybka piłka.

Offline yamaha0014

« Odpowiedź #295 dnia: 27 - Czerwca - 2018 - 09:45:23 »
ok dzięki to jestem już trochę mądrzejszy

Offline brzezinol

• Rej: WGM
« Odpowiedź #296 dnia: 06 - Listopada - 2018 - 22:14:15 »

Też chciałbym poruszyć temat zestawienia zamówienia.
Uważam, że jest to kompletnie nieprzydatne przy odbiorze auta, nie da się na tej podstawie zweryfikować czy wszystko jest w aucie co zostało zamówione.
Ponadto w konfiguratorze są sprzeczne dane. Np. przy skórzanych fotelach jest już podgrzewanie foteli w/g opisu, natomiast po co wówczas pakiet zimowy za 1400 ?
Wysłałem obszerne zgłoszenie do VW polska, i czekam na odpowiedź, bo dla mnie to jakaś kpina.
Rabat, 8% i może coś dostanę jak będą cenniki na 2019 przy odbiorze auta...
Nie podoba mi się ten zakup, ale nie widzę alternatywy w tym budżecie.

Offline zibi1303

• Wersja: Comfortline
  • Kod: CZEA
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #297 dnia: 08 - Listopada - 2018 - 09:19:50 »
Spokojnie Panowie nie denerwujcie sie. Wszystko się da wytłumaczyć. Nie bronie tu dilerów ale ja jestem zadowolony ogólnie.
1. Ja otrzymałem elegancką teczkę z papierami.
2. Główny dokument to skalkulowana oferta to prawda i tak ma być. Jeśli chodzi o wyposażenie to dodrukujcie sobie z neta co jest w waszym standardzie plus to co macie w tej ofercie i będzie komplet.
3. Tu gdzieś na forum jest lista rzeczy które warto sprawdzić przy odbiorze (niektórzy korzystają inni nie)
 Jeśli chodzi o wyposażenie dublowane to raz się je bierze, w opcji gdzie macie podgrzewane fotele to pakiet zimowy daje pozostałe ficzery jak podgrzewana kierownica i coś tam jeszcze. To nie jest tak że płacimy za coś dwa razy.

Co do upustów to sprawy indywidualne, zależą i od dilera a nawet osoby sprzedawcy wiec walczcie o swoje. Zawsze możecie pójść gdzie indziej.
Mój odbiór przebiegł gładko, nie było się do czego przyczepić i dlatego chwalę dilera i sprzedawcę bo to ich zasługa.

Offline mistern

« Odpowiedź #298 dnia: 27 - Listopada - 2018 - 10:17:32 »
Towarzystwa ubezpieczeniowe będą miąły kolejny powód dla którego będą podnosiły składki OC. Sejm uchwalił przepisy o OC, w których zwiększył kwoty gwarantowane. Na pewno nie pozostanie to bez wpływu na wysokość OC.

Maciej87

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: 01 - Marca - 2021 - 00:14:58 »
Witam.
W sobotę zamówiłem Passata B8 Variant, jednakże mam kilka pytań, bo dopiero dziś zacząłem się zastanawiać czy aby na pewno dobrze zrozumiałem konfigurator. Mianowicie:

1. System radiowy Ready2Discover / Rozumiem, że to będzie to samo radio (cale) co Discover Media z tą różnicą, że bez nawigacji i systemu rozpoznawania znaków?

2. App Connect – połączenie smartfona z samochodem [w tym bezprzewodowe dla CarPlay, Android Auto] / W konfiguracji wyposażenia dodatkowego jest również opcja „App Connect – widok ekranu smartfona na ekranie radia” / czy przy wybranej przeze mnie opcji tj. połączenie smartfona z samochodem również będę mógł przerzucić widok smartfona na ekran radia, żeby skorzystać np. z google maps?

3. System Easy Open / Easy Close / Na moje pytanie do sprzedawcy czy to jest dodatkowa opcja otwarcia klapy stopą odpowiedział, że tak, ale że nie muszę tego brać, bo automatycznie otwierana i zamykana klapa bagażnika w wersji elegance jest w standardzie. Co prawda w wyposażeniu standardowym jest napisane „Zdalne otwieranie pokrywy bagażnika”, ale wydaje mi się, że jest to odblokowanie zamka z przycisku pilota a sama klapa w standardzie nie jest automatycznie otwierana i trzeba ją podnieść i zamknąć ręcznie.

4. Czy mając w wersji elegance 3 strefową klimatyzację w standardzie pasażerowie za mną będą mieli możliwość regulacji temperatury czy będą tylko nawiewy?

Sprzedawca powiedział, że od momentu złożenia zamówienia mam max 2 tygodnie na zmiany w specyfikacji wyposażenia dodatkowego więc jeszcze trochę czasu mam, ale w razie czego wolałbym to zrobić jak najszybciej, dlatego też z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi i pomoc.

Tagi wątku: