Autor Wątek: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?  (Przeczytany 69014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline E65

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: SBL
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #50 dnia: 09 - Sierpnia - 2017 - 18:07:35 »
Witam
Czy u Was po włączeniu Android Auto przestaje funkcjonować Yanosik.
Nie wiem czy mam coś w ustawieniach ale po aktywacji APP nie słyszę komunikatów o fotoradarach.
Przy okazji czy ktoś przy App uruchomił Auto mapę z telefonu czy tylko przez MirrorLink?

Offline Kabe

• :: ComfortLine
  • Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #51 dnia: 09 - Sierpnia - 2017 - 18:38:23 »
W ustawieniach Yanosika masz Dzwięki i ustaw tam inny kanał audio. Mnie najlepiej pasuje jak Yanosik działa na kanale Alarmy i info o radarach cały czas słychać przez telefon niezależnie od AA i muzyki ze Spotify.

Offline romek

• Silnik: 1.4 TSI
« Odpowiedź #52 dnia: 24 - Września - 2017 - 17:42:56 »
Jeśli pozwolicie, to odkopię temat... Powyżej opisywałem swoje zmagania z połączeniem Android Auto na kilku telefonach. Problem miałem z Leeco Le Pro 3 (Snapdragon 821, USB-C, oprogramowanie 'społecznościowe').
Okazuje się, że problemem był oryginalny kabel USB-C od telefonu Leeco. Android Auto działa stabilnie, ale na kablu od LG G6!
I teraz ciekawa sprawa....
Sam LG G6 (prosto z pudełka, oryginalny soft itd) połączony 'swoim', oryginalnym kablem co prawda łączy się z Android Auto w samochodzie, ale bardzo często się rozłącza.
Natchniony lekturami o przebojach z Android Auto i kabelkach kupiłem krótki przewód USB-C (20cm). Na tym kablu stabilnie działa zarówno Leeco jak i LG G6.
Wnioski:
Standard USB-C/USB3.1 jest bardziej wrażliwy na zakłócenia i jakość przewodów. Przy USB-C mamy 24 piny zamiast 4. Dlatego krótszy kabelek może okazać się lepszy.
Jeśli macie problemy z połączeniem z Android Auto spróbujcie zmienić przewód USB.
Oficjalnie polecane przewody: https://productforums.google.com/forum/#!topic/android-auto/LV5HsOjkPyI

Offline Igorz

• VW: Tiguan Allspace
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
« Odpowiedź #53 dnia: 11 - Stycznia - 2018 - 17:53:03 »
Czy w Android Auto też macie obraz na niepełnej rozdzielczości/rozmyty? Chodzi mi o podłączenie do najnowszego DP (bez pokręteł i przycisków fizycznych).
Po podłączeniu iPhona - Apple Car działa dużo lepiej wykorzystując pełną rozdzielczość DP.
Android Auto sprawdzone z 2 różnymi telefonami i jest niestety tak samo :(

Offline morales1988

• VW: Polo I
  • Moc: 34 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KRK
« Odpowiedź #54 dnia: 12 - Stycznia - 2018 - 10:45:43 »
Igorz, tu masz rozwiązanie:

https://productforums.google.com/forum/#!topic/android-auto/woFHAf7SrxI;context-place=forum/android-auto

PS. Dzisiaj zaparkowałem swojego Allspace'a obok "krótkiego" Tiga o tym samym kolorze i jednak się cieszę, że wziąłem dłuższą wersję :) Jakoś ma dla mnie bardziej naturalne wymiary.

Podziękował: Igorz

Offline Igorz

• Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #55 dnia: 12 - Stycznia - 2018 - 11:30:22 »
Dzięki za rozwiązanie - sprawdzę wieczorem ;)

PS Allspace to kawał auta w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

Offline robi0172

• Rej: ELA
« Odpowiedź #56 dnia: 28 - Stycznia - 2018 - 17:45:41 »
Witam wszystkich na VW Club Polska  :vwclubpolska:
Dokonałem zamówienia VW Tiguana 1.4 TSI DSG. Termin odbioru aż 6 m-cy!!!.
Jako wyposażenie dodatkowe zamówiłem m.in.:
- Discover Media,
- Rear Assist z Park Assist,
- Pakiet Drogowy Plus,
- Active Info Display.
Zrezygnowałem z Car-Net: App Connect gdyż uzyskałem informacje, że większość aplikacji nie można przenieść z telefonu, jakość obrazu nie jest najlepsza, że Google wycofało się z świadczenia usług m.in swoich map itp.
Zwracam się do Was z prośbą o przybliżenie informacji jak to jest dokładnie, czy warto w/w domówić w wyposażeniu dodatkowym przy zamawianiu pojazdu, jak działa ta aplikacja i czy jest przydatna oraz czy istnieje później możliwość ew. domówienia (już np. po odbiorze samochodu).

Za wyczerpujące informacje - serdeczne dzięki.

Offline omen

• Rej: WT
« Odpowiedź #57 dnia: 28 - Stycznia - 2018 - 18:42:48 »
czy istnieje później możliwość ew. domówienia (już np. po odbiorze samochodu)
Tak. Można domówić.
Kosztuje to wtedy około 1050 pln z tego co pamiętam.
Umawiasz się, wpisuja kod i gotowe.

Jest jednak różnica względem zamawianego podczas konfiguracji:
Jak dołożysz w serwisie - masz 1 usb z przodu
Jak zamówisz konfigurując auto będą 2 usb z przodu i 1 usb z przy tylnym nawiewie.

Offline kubag

• :: StartLine
  • VW: Passat B8
  • Silnik: 1.8 TSI
« Odpowiedź #58 dnia: 06 - Lutego - 2018 - 13:39:35 »
Ma ktoś może działające App-Connect? Z jakim aparatem i wersją androida?
Samsung Galaxy S7, android 7.0 - działa Android Auto i VW Car Net

Offline Kabe

« Odpowiedź #59 dnia: 06 - Lutego - 2018 - 14:45:00 »
Samsung Galaxy S7, android 7.0 - działa Android Auto i VW Car Net
Na Samsung S8 i Android 7.0 - wszystko działa.

Offline MrBlacker

« Odpowiedź #60 dnia: 12 - Lutego - 2018 - 15:22:23 »
Zastanawiam się ile będę miał portów USB z swoim Tigu.
Z tego co wyczytałem na forum i ze specyfikacji mojej konfiguracji z DP powinienem mieć dwa porty na konsoli środkowej we wnęce pod panelem sterowania klimatyzacji.
Jak byłem w salonie to widziałem w modelu Allspace z DP dodatkowe złącze USB na środkowej konsoli dla pasażerów tylnej kanapy. Tam gdzie jest sterowanie 3. strefą klimatyzacji i podgrzewanymi siedzeniami tylnej kanapy. No własnie ten model co oglądałem nie maił podgrzewania tylnej kanapy, a w mojej specyfikacji też nie ma nic o takim dodatkowym złączu USB.
A ja zamówiłem z podgrzewanymi siedzeniami tylnej kanapy więc zastanawiam się czy taki dodatkowy port USB będzie również z tyłu - kwestia wolnego miejsca na jego umieszczenie.
Jak to u Was wygląda?

Offline wojo

• Moc: ?? KM
  • Rej: WZ
« Odpowiedź #61 dnia: 12 - Lutego - 2018 - 15:41:50 »
z tego co pamiętam to dodatkowe łącza występują tylko z dodatkowym pakietem telefonicznym (ładowarka indukcyjna lub karta sim)

Offline MrBlacker

« Odpowiedź #62 dnia: 12 - Lutego - 2018 - 15:43:38 »
Instalację telefoniczną Comfort też mam zamówioną więc może będę miał ten dodatkowy port. :)

Offline TMP

• Wersja: Highline
  • Skrzynia: DSG-7
« Odpowiedź #63 dnia: 12 - Lutego - 2018 - 15:47:07 »
Port USB z tyłu będzie zainstalowany jeśli w specyfikacji wyposażenia dodatkowego masz wpisany kod UQ2. W polskim konfiguratorze kod ten pojawia się po dodaniu funkcji Volkswagen Media Control, która obecnie występuje w pakiecie z nawigacją DM/DP lub opcją "Car-Net: App Connect z Volkswagen Media Control".

Ogrzewanie kanapy jak do tej pory nie miało nic wspólnego z w/w kodem. Podobnie instalacja Comfort, przynajmniej nie w Tiguanie (ale owszem, w Passacie).

Offline MrBlacker

« Odpowiedź #64 dnia: 12 - Lutego - 2018 - 15:59:53 »
Mam to i to więc dodatkowy port USB gwarantowany. :)

Offline omen

« Odpowiedź #65 dnia: 13 - Lutego - 2018 - 01:42:29 »
Zamawiając Car-Net: App Connect będziesz miał 3 porty usb (2 z przodu - ladowanie i media oraz 1 z tyłu - tylko ładowanie sprzętów przez usb).
Tak jest w przypadku DM + app commect

Standard DM - to jedno USB z przodu (ładowanie i media)

Standard DP - to 2 USB z przodu

(jeśli się mylę poprawcie w temacie DP - poprawię dla potomnych)

Offline przemobed

• Rej: WF
« Odpowiedź #66 dnia: 26 - Marca - 2018 - 18:29:48 »
Witam,
Czy mial ktos moze problem z odpaleniem Mirrorlinka na Samsungu?

Generalnie udaje mi uruchomic Mirrorlinka lecz mam podstawowy widok gdzie jest kilka apek. Problem wystepuje gdy chce przejsc w tryb 1:1, klikam i nic sie nie dzieje albo czasami przkierowuje mnie do ekranu w ktorym bylem uprzednio - sprawdzalem w trakcie postoju. Probowalem z LG MirroDrive ale otrzymuje komunikat ze Applikacja nie obsluguje urzadzenia na ktorym jest zainstalowana - dodatkowo wylaczylem powiadomienia dla tej aplikacji. Ma ktos jakies sugestie bo jestem juz bez pomyslu. Z gory dzieki za pomoc.

P

Offline Kabe

« Odpowiedź #67 dnia: 26 - Marca - 2018 - 20:53:44 »
Czy mial ktos moze problem z odpaleniem Mirrorlinka na Samsungu?
Też mianem podobnie przy S8, nie drążyłem tematu dłużej niż 15 minut bo używam Android Auto który spełniasz moje oczekiwania.

Offline Dally

• Moc: ?? KM
  • Rej: PO
« Odpowiedź #68 dnia: 26 - Marca - 2018 - 22:31:50 »
Polecam może obejrzeć to:

Niestety mój Allspace nawet się jeszcze nie produkuje więc nie mam jak sprawdzić.

Offline przemobed

« Odpowiedź #69 dnia: 26 - Marca - 2018 - 22:47:47 »
Sprawdzalem ta metode i nie dziala :-/

Offline omen

« Odpowiedź #70 dnia: 27 - Marca - 2018 - 08:43:37 »
U mnie przez jakis czas dzialalo z LG mirror (mimo ze telefon samsung note 4).
Wygladalo to tak ze pojawial sie komunikat ze program tylko dla LG i wywalalo i wlaczal sie prawie tryb 1:1
Tzn mozna bylo odpalac aplikacje ale byl problem z cofnieciem soe do glownego ekranu. Trzeba bylo na telwfonie srodkowy przycisk kliknac. Niestety ekran byl obciety (inna rozdzielczosc).
Darowalem sobie bo to dosc meczace bylo i teraz tylko android auto choc wolalbym kopie telefonu 1:1

Offline przemobed

« Odpowiedź #71 dnia: 27 - Marca - 2018 - 11:04:51 »
Jest apka ktora umozliwia poruszanie sie w LG Mirror na Samsungu nazywa sie: Button Savior Non Root.

Pytanie brzmi czy problem ktory mam to jest wina telefonu czy appki w samochodzie. Na filmikach na youtubie smiga az milo. Generalnie powinno dzialac wciskajac przycisk 1:1 bez instalowania LG Mirror wiec w czym tkwi problem?

Z Android Auto tez mozna uruchomic 1:1 trzeba zainstalowac AAMirror i postepowac zgodnie z:

niestety u mnie to nie zadzialalo.

Probowalem jeszcze z innym Samsungiem i tez nie dziala. Myslicie ze serwis cos pomoze?

Offline TMP

• Wersja: Highline
  • Skrzynia: DSG-7
« Odpowiedź #72 dnia: 27 - Marca - 2018 - 12:57:47 »
Serwis na pewno nie pomoże - ograniczona dostępność aplikacji do tylko tych "certyfikowanych" jest zamierzona. Dotyczy to zarówno MirrorLink, Android Auto jak i CarPlay. Oczywiście wszystko dla bezpieczeństwa :).

Uruchamianie trybu 1:1 przynajmniej w Samsungach zawsze oznaczało kombinowanie - chociażby z pomijaniem ekranu z ostrzeżeniem dot. MirrorLink przy użyciu Button Savior. Z tego co czytałem w systemach infotainment z roku modelowego 2018 sztuczka ta już nie będzie działać. Jakimś rozwiązaniem jest AAMirror, ale trzeba pozostawić Android Auto w wersji 2.9, a i obsługa dotyku może potencjalnie wymagać roota. Android Auto 3.0 sam co jakiś czas blokuje dostęp do "nieautoryzowanych" aplikacji.

Możesz jeszcze spróbować starszej wersji Samsung CarMode (6.0.13) lub starszego LG mirror drive z apkmirror, ale też nie ma gwarancji.

Offline przemobed

« Odpowiedź #73 dnia: 27 - Marca - 2018 - 13:34:45 »
TMP
Jestes mistrz :) zmienilem wersje Android Auto na 2.9 i wszystko bangla az milo :) Dzieki!!

Offline gepal

• :: StartLine
  • VW: Touran II
  • Kod: CZDA
  • Rej: PL
« Odpowiedź #74 dnia: 24 - Kwietnia - 2018 - 22:49:44 »
Tydzień temu odebrałem mojego pierwszego nowego VW Tourana, nie kupiłem APP-Conect, ponieważ powiedziano mi, że będę mógł dołożyć w dowolnym momencie. Moje radio to Composition Media, do którego miała być taka opcja, ale nie ma.

Jak teraz chcę to dokupić, to mówią, że trzeba sterownik elektroniki wymieniać za 5800 zł.
Chcę się poradzić czy można to jakoś obejść - chodzi mi o możliwość odpalenia nawigacji z tel i ewentualnie bajek dla dzieciaków?

Poniżej info z serwisu, dlaczego nie można tego dołożyć bez wymiany sterownika elektroniki 3Q0035819C

Tagi wątku: