Autor Wątek: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?  (Przeczytany 68972 razy)

Offline Mikolajek

• :: StartLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Napęd: FWD
Cześć Wszystkim :)

Pare dni temu stałem się posiadaczem Tiguana 2017.
Jak możecie się domyśleć całe dnie i noce spędzam na okiełznaniu wszystkich dobrodziejstw techniki i....
stanąłem w miejscu na aplikacji "app-connect".
Nie jestem w stanie sparować swojego telefonu "iPhone 5s" z CarPlay.

Czynności jakie wykonuje:
1. Podłączam telefon kablem do gniazda USB
2. Wybieram MENU - APP CONNECT
3. Wybieram CAR PLAY
4. Pojawia się komunikat o wyszukiwaniu urządzenia
5. Po kilku sekundach pojawia sie ekran - załącznik.

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć co należy zrobić?

Informacyjnie, mam:
- Doscover Media
- Car-net (aktywowany)

Dzięki :vwclubpolska:

Offline Robert_em

• :: ComfortLine
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Rej: SC
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 19:56:03 »
Witam!

Uruchom w telefonie Siri i wszystko się piknie sparuje  :thumbup:

Offline Mikolajek

Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #2 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 20:05:30 »
Dzięki kolego, zaraz sprawdzę.
A tak z ciekawości, co Siri ma wspólnego z CarPlay ? 

Offline Robert_em

• Rej: SC
« Odpowiedź #3 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 20:17:50 »
Heh, nie wiem co ma wspólnego, ale wiem że bez Siri CarPlay nie działa.
Męczyłem się podobnie, dlatego znam rozwiązanie.  :smoking:

Offline icadoit

• Silnik: 1.4 TSI
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #4 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 20:50:26 »
Witam.
Napisz proszę czy w swoim Tiguanie płaciłeś dodatkowo za App Connect przy Discover Media?
U mnie przy próbie włączenia App Connect wyskakuje komunikat że potrzebny jest kod aktywacyjny - udaj sie do dealera.
Carnet Aktywowałem i działa.

Offline Mikolajek

« Odpowiedź #5 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 21:19:16 »
Tak, na zamówieniu nazywało się: Car Net App Connect.
Oznaczenie VW: 9WT

Offline icadoit

« Odpowiedź #6 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 21:42:25 »
I ile taka opcja App Connect kosztuje??

Offline Mikolajek

« Odpowiedź #7 dnia: 01 - Listopada - 2016 - 21:54:46 »
Car Net App Connect - 810,00 zł

Dodano: 04 - Listopad - 2016
@Robert_em
Działa idealnie. Co prawda liczyłem na więcej fajerwerków... np Google Maps...
w sumie głównie po to dobrałem ta opcje.

Offline Wiewior

• :: TrendLine
  • Rej: KR
« Odpowiedź #8 dnia: 08 - Stycznia - 2017 - 15:10:05 »
Hej, też jestem posiadaczem App Connect.
Co mogę powiedzieć o tym systemie - jest bezużyteczny !

Oficjalnie Android Auto nie jest wspierany w Polsce i ze sklepu Google Play się go nie zainstaluje.
Trzeba ściągnąć plik .apk z internetu, zainstalować i wtedy jakieś są tego efekty, niestety mizernie to wygląda.
Co do mirrorlink, to mając telefon Z2 udało mnie się raz połączyć, z czego przy wyborze jakiejkolwiek dostępnej na ekranie aplikacji wywala błąd.

Także jak ktoś się nad tym zastanawia, to osobiście nie polecam.
Już lepsza wydaje się droższa opcja Security niż App Connect gdzie telefon nie spełnia żadnej większej roli - Nawigacja z Googla i tyle.

Offline Vlodi75

• Kod: DFGC
  • Moc: 115 KM
« Odpowiedź #9 dnia: 19 - Stycznia - 2017 - 20:35:37 »
To jakie aplikacje z Androida oprócz Mapy Google można odtworzyć przez App Connect?
Może jakaś lista aplikacji by się przydała :curve:
Czy Yanosik będzie widoczny ?

Offline Toomasz

• Napęd: 4x4
  • Rej: WS
« Odpowiedź #10 dnia: 19 - Stycznia - 2017 - 21:23:32 »
@Vlodi75  - tu masz listę:
https://mirrorlink.com/apps

Offline Vlodi75

• Kod: DFGC
  • Moc: 115 KM
« Odpowiedź #11 dnia: 19 - Stycznia - 2017 - 22:10:24 »
Rzeczywiście, nie warto wyrzucać 800zł do kosza...

Offline Kabe

• Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
« Odpowiedź #12 dnia: 26 - Stycznia - 2017 - 18:57:38 »
Co do Android Auto to od kilku miesięcy aplikacja działa również samodzielnie bez podłączania i parowania z samochodem, tak więc każdy kto jej nie zna może sobie potestować i zdecydować czy chce jako dodatek by ekran Android Auto zamiast na ekranie smartfona wyświetlał się na ekranie radia/nawigacji w samochodzie.
Co do przymusowej obsługi głosowej zamiast klawiatury i to zarówno na Android Auto jak i Car Play to takie są ograniczenia związane z bezpieczeństwem podczas prowadzenia i to jest główne założenie wejściowe do projektowania tych systemów. Stąd niezbędne jest Siri przy Apple.
Albo ktoś to akceptuje, używa Android Auto nawet jeśli jego auto nie wspiera i AppConnect dodatkowo ułatwi codzienne używanie aplikacji, albo nie potrzebujesz tej funkcjonalności i nie wydawaj 810pln (wyjatkiem jest Discovery Pro które ma go w cenie)

Offline dan

• Rej: DW
« Odpowiedź #13 dnia: 10 - Marca - 2017 - 15:36:04 »
Witam, mam problem z aktywacją App Conect, już dwa oddziały ASO we Wrocławiu się poddały, może wy macie jakiś pomysł.
Mianowicie w moim Compositon Media nie ma kafelka do aktywacji APP-Conect i próby wgrania go się nie udały.

Dane sprzętu:
Nr urządzenia: 3Q0035819B
Sprzęt: 710
Oprogramowanie: 0751

Offline arekp

• Moc: ?? KM
« Odpowiedź #14 dnia: 10 - Marca - 2017 - 17:47:35 »
Kiedy było wyprodukowane Twoje auto?

Dla tej jednostki nie ma aktywnej opcji AppConnect jawnie, ale podobno w menu serwisowym jest widoczna i wtedy pojawia się info o konieczności aktualizacji softu.

W sieci znów znalazłem info ludzi, którzy pisali że serwisy mówiły im o braku możliwości uruchomienia AppConnect na tym modelu radia.

Czy przed sprzedażą pakietu ktoś w ogóle sprawdzał dla Ciebie możliwości techniczne?

Offline romek

• Kod: CZEA
« Odpowiedź #15 dnia: 11 - Marca - 2017 - 09:53:28 »
Mój comfortline z Composition Media jest zamówiony z opcją App Connect, więc zakładam, że aktywują w fabryce.
Miałem nawet nadzieję, że bez zamówienia obsługi głosowej będę mógł pogadać z android auto, ale widzę, że naiwny byłem  ;)

Offline arekp

« Odpowiedź #16 dnia: 11 - Marca - 2017 - 22:09:13 »
Miałem nawet nadzieję, że bez zamówienia obsługi głosowej będę mógł pogadać z android auto. Ale widzę, że naiwny byłem 

Jeśli będziesz miał AppConnect, będziesz mógł pogadać z Google. Patrz mój post + odpowiedź na niego w dziale "Ciekawostki odkryte po odbiorze".

Kwestia jest inna, czy w Composition Media będzie opcja - ale jeśli przy zamawianiu auta przyjęto od Ciebie zamówienie, to trzymam kciuki.

Dan, czy Ty również AppConnect zamówiłeś z autem czy domówiłeś jako opcję?

Offline dan

« Odpowiedź #17 dnia: 11 - Marca - 2017 - 23:39:58 »
Właśnie problem w tym , że nie zamówiłem od razu App conect tylko chcę aktywować go teraz i wszyscy robią wielkie oczy bo tego nie można zrobić.Najbardziej rozwala mnie totalny brak konkretnego stanowiska ze strony ASO. Nie są w stanie jednoznacznie mi odpowiedzieć czemu nie można tego aktywować. Jedni twierdzą , że musi być jeszcze obsługa głosowa, drudzy, że trzeba poczekać na aktualizację oprogramowania, właściwie to mi się wydaje, że oni po prostu nie mają totalnie pojęcia co zrobić i ściemniają aby tylko coś odpowiedzieć.

Auto wyprodukowane w 47 tygodniu 2016
Wyświetlacz 8''
Jedno usb koło gniazda zapalniczki i AUX
W schowku CD z jednym gniazdem SD

Najlepsze jest to , że jak wpisują w ASO  VIN to app conect jest dostępne jako pasujące akcesorium i można je zamówić.
Nie mam pojęcia co robić, totalna porażka.
Zaczynam się zastanawiać nad wymianą całego radia na np. Androidowe
Co wy na to?

Offline arekp

« Odpowiedź #18 dnia: 12 - Marca - 2017 - 01:46:40 »
Dan, nie wymieniaj oryginalnej jednostki, tylko ciśnij serwis. Sprzedano Ci pakiet, teraz niech go aktywują.

Tak jak pisałem wyżej, w Composition Media AppConnect jest widoczny jeśli wejdzie się w tryb serwisowy. Założę się, że to kwestia podpięcia komputerem aby opcja w menu użytkownika się pojawiła, a następnie aktywacja on-line licencji.

Dodano:  12 - Marca - 2017  -  08:44:13
Jeszcze taka ciekawostka, dla Tigów z 2016 w ciągu roku kilka razy zmienił się numer części jeśli chodzi o jednostkę multimedialną. Niestety nie ma opisu różnic.

Offline dan

« Odpowiedź #19 dnia: 13 - Marca - 2017 - 18:21:34 »
Ostatecznie Aso nie sprzedało mi app conecta bo właśnie nie mogli go aktywować.

To wszystko jest dziwne, bo wątpię by były jakieś ograniczenia  sprzętowe, raczej to kwestja oprogramowania.

Offline KrzysztofB

« Odpowiedź #20 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 10:49:10 »
Też chciałem aktywować App Conect w DM i... sie nie dało, stwierdził serwis, mimo że w samochodzie wyrzuca komunikat że funkcja dostępna po aktywacji kodem i żeby się kontaktować z serwisem. A przy sprzedaży mówili że oczywiście można aktywować ;/ ;/

Offline dan

« Odpowiedź #21 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 11:11:32 »
No niestety ostatnio dostałem jednoznaczną odpowiedź z serwisu, że w tym modelu CM nie można aktywować APP CONECT.
Oczywiście żadnej informacji na ten temat nie ma w folderach i cennikach, nie wspominając o sprzedawcach którzy też nie mają zielonego pojęcia.
Może znacie jakiś magików którzy mogą sobie poradzić z tym problemem, podejrzewam, że da się to jakoś obejść i uruchomić.

Offline Tig357

• Wersja: Highline
« Odpowiedź #22 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 11:54:19 »
że w tym modelu CM nie można aktywować APP CONECT
Ja mam tylko nadzieję, że fabryka to potrafi. Bo zamówiłem swojego Tiga właśnie z CM + App Connect i na tym mi bardzo zależy (żeby Android Auto odpalać). Inaczej cały ten duży ekran jest mi zbędny ;)

Offline davep

• Kod: CZPA
  • Rej: WGR
« Odpowiedź #23 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 16:06:48 »
Robi się ciekawie, mam Discovery Media i App-Connect (zamówione razem z autem) i pomimo kilku prób nie zadziało ani android auto, ani też apple car-play.
Fakt, że spędziłem może pół godziny z tematem i może nie wszystko o tym wiem.
Coś mi w głowie świta, że trzeba było brać DAB+ zamiast App-Connect.

Ma ktoś może działające App-Connect? Z jakim aparatem i wersją androida?

Offline arekp

« Odpowiedź #24 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 17:07:06 »
Działa mi z iPhone 6 i 6s bez problemu. Konieczne było włączenie Siri.

Być może w Androidzie masz jakiś odpowiednik asystenta głosowego i powinieneś go również mieć uruchomionego?

Tagi wątku: