Wyczyściłem i pomalowałem ramię tylnej wycieraczki i wypadało by wymienić też pióro na nowe ->najlepiej AERO

Widziałem wczoraj w Tesco dwie rożne wycieraczki Aero pasujące do tylnej szyby w Sharanie (40 mm) w diametralnie rożnej cenie: Bottari za 6.99 zł i Alca Special za 25.99 zł i tak się zastanawiam które wybrać do swojego auta. Może zerknę jeszcze w jakimś sklepie motoryzacyjnym, a może ktoś jeszcze podpowie coś z własnego doświadczenia
Dodano: 08 - Sierpnia - 2017 - 22:41:14
Byłem w Tesco i sklepie motoryzacyjnym, widziałem oryginalne wycieraczki Champion (31 zł) i porównałem je z tymi z Tesco.
Mocowanie wycieraczki Bottari wygląda prawie identycznie jak to w wycieraczce Champion i nieznacznie rożni się od tego z firmy Alca, co obrazują niżej zamieszczone fotki. Ostatecznie poniekąd dzięki temu że wycieraczkę Alca mogłem wyciągnąć i fizycznie dotknąć a także lekko ją rozebrać z plastikowej osłony (stwierdziłem że istnieje w niej możliwość wymiany samej gumy), a wycieraczki Bottari i Champion były zapakowane w nieotwieranych blistrach, zakupiłem wycieraczki Alca SUPER FLAT Graphit 40 mm.
1. Ramię ze starą szkieletową wycieraczką.

2. Ramię z nową wycieraczką aero firmy Alca z Tesco

3. Nowa wycieraczka Alca.

4. Mocowanie wycieraczki Alca pasuje do oryginalnego ramienia i plastiku w Sharanie (95-00)

5. Mocowanie wycieraczki Alca, widok z góry.

6. Mocowanie wycieraczki Bottari

7. Opakowanie wycieraczki którą zakupiłem.

Po zamontowaniu i sprawdzeniu jak wycierają, jestem w tej chwili przekonany że to był dobry i przemyślany zakup