Kable podłączone w kolejności 1,3,4,2.licze od strony aparatu zapłonu. Na kopułce liczę zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Jak ustawiłem. :wykresie pierwszą świece, krecilem kołem prasowym aż pojawił się znak w okienku na skrzyni, sprawdziłem ułożenie tłoka po wykreconej świecy, był wysoko. Ustawiłem palec rozdzielacza tak aby wskazywał kreseczke na obudowie zapłonu i włożyłem do silnika, założyłem kopułke i pierwszy przewód pierwszego tłoka założyłem w miejscu na który wskazuje palec rozdzielacza i..... d*pa nie odpala o czym pisałem.
Wysłane z mojego JY-G4S przy użyciu Tapatalka
Dodano: 26 - Września - 2016 - 11:10:41
Właśnie tel odswiezyl posty i zdaje się że mam dokładnie odwrotnie zrobione więc lecę poprawić i dam znać
Dodano: 26 - Września - 2016 - 19:40:28
Poprawiłem. Zmiana jest. Częściej strzela, ale nie odpala. Na gazie to nawet nie strzelił. Napiszę dlaczego go naprawiam. Pewnego dnia zaczął przygasac na wolnych, silnie faulował, aż za chwilę chodził jakby na trzy gary. Wymieniłem świece przewody i kopułke z palcem. Brak poprawy trudne odpalanie. Dojechałem do domu i już go nie odpaliłem. Okazało się że cały aparat był w środku rozsypany, nie rozbierałem ale mocne luzy i jak poruszasz to słyszeć jak lata. Założyłem inny, mam dwa i nic. Mam dwie cewki podmianka i nic. Pomyślałem, że gaźnik, więc mam nowiutki ustawiony fabrycznie. Nic. Więc, co. Wiem, że odwrotnie podłączyłem kable ale poprawiłem i nic. Ale przy ustawieniu widzę znaki i mnie zastanawiają. Ja ustawił em koło zamachowe tak aby zgrać strzałkę obudowy z szczelina na kole. Potem zagrałem palec że znacznikiem na aparacie włożyłem,itd. Kręcąc kołem pasowym stwierdziłem, że są na nim znaczki. Wybita kropka a w innym wybite litery T. O takie same literki są na plastikowej obudowie rozrządu od str silnika. Oczywiście domyślam się, że służą do ustalenia rozrządu, żadne z nich nie były zgrane że sobą gdy ustawiłem, to koło zamachowe. Czy możliwe jest, że pasek przeskoczył? Wygląda na dobry, zmieniał go poprzednik. Jeśli tak, to może nie odpalić?