Kiedyś postanowiłem, że dla testu kupię chipboxa, zamontuję go i pomyślałem że przejadę na nim ok 1000km i zdam relację. Cóż, nie wyszło. Wywaliłem to od razu po pierwszej przejażdżce. Pełno dymu a rezultatów zadowalających nie ma - spodziewałem się tego. Na aukcjach piszą różne ciekawe rzeczy m. in. że spada spalanie, moc zwiększa się nawet o 25KM itp. Znalazł się też zapis że cena 50zł to chwilowa promocja a normalnie kosztuje to 100zł. Hmm... długa ta chwila, skoro ja zakupiłem to jakieś dwa lata temu za te 50zł... No nie ważne. Jeden cytat jeszcze mnie zastanawia: "Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz wykwalifikowanym pracownikom chipy produkowane przez firmę ------ są bardzo dobrej jakości - montaż na płytkach smd. Poniżej widzimy kilka zdjęć produkowanych urządzeń bez obudowy - proszę spojrzeć na jakość wykonania." Wyciągając płytkę z obudowy odpadł włącznik, luty oderwały się od płytki. Także to takie moje spostrzeżenia co do samego urządzenia.
A co tam jest w środku? Płytka zalana jakimś czarnym "czymś", nie wiem przed kim to miało być zabezpieczenie, bo zeszło podważając nożem. I układ, który nie jest niczym innym jak ten rezystor czy w bogatszej wersji potencjometr za złotówkę czy dwie.

Ja nie polecam, jak mówię założyłem to dla testu, na jedną przejażdżkę i tyle. Nie podaję nazwy firmy, a zdjęcia wnętrza tego urządzenia sami wrzucają na aukcję więc myślę że żadnych roszczeń firma nie powinna do tego postu mieć.