Autor Wątek: 1.9 TDI PD [AVB] - Pompo-wtryskiwacze podają za dużą ilość paliwa.  (Przeczytany 14756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline edek112

• :: TrendLine
  • VW: Passat B5 FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: AVB
  • Moc: 100 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: WR
Udało mi się zrobić.
To jest log z jazdy:
vaglog.plTo jest na biegu jałowym:
vaglog.plZrobiłem grupy 13.18.23.

Offline wesol

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
Generalnie miałeś zrobić loga tyło z 013 a robisz juz po swojemu trzy grupy naraz. Ale nieważne.  Widać ze szaleja korekcje i są w mg na suw. To czy to wina pompek czy czegoś innego to trzeba testy porobić.  Zamienić miejscami pompki i zrobić loga 013 statycznego. Jeśli wartości pujda za pompami to znaczy ze one są do luftu.
Dodam tylko ze przy takich korekcjach auto nie ma prawa dysponować mocą.

Offline edek112

.  Widać ze szaleja korekcje i są w mg na suw.   
W jakiej grupie szaleją z tego co jest w necie to grupa 23 i 18 jest wporządku. Pewnie ci chodzi o grupe 013.
Dodam tylko ze przy takich korekcjach auto nie ma prawa dysponować mocą.
Wszystko ładnie chodzi , przyspiesza, nie szarpie, na każdym biegu do odcinki i nawet grama dymka nie pojdzie, pali na dotyk. Jedynie wydaje mi się jakby popychacze stukały.

Offline wesol

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
018 to jak sa zera to znaczy ze nie ma problemów elektrycznych. 023 to czasy reakcji ale puki tam nie ma powyżej setki to nie ma się co przejmować. W 013 nie mogą być takie korekty bo jedne pompki trzeba hamować bo inne się nie wyrabiają.  Ściągaj klawiaturę i sprawdzaj pompki czy maja poprawny naciąg i ewentualnie zamień miejscami.

Offline edek112

To dopiero w poniedziałek sprawdze. Pojade do mechanika bo ja się nie dotykam bo nie wiem co do czego ;)

Tagi wątku: