do tej kamery bywaja kable 10m.
U mnie kabla jest 6m i nawet trochę zapasu jest.
A jak masz schowany od kamery do kratki?
W tej cenie nie kupisz nic, co by dawało szansę na rozpoznanie tablic rejestracyjnych (poza idealną pogodą latem), a co dopiero twarzy. I mówię tu o jednej kamerze, a nie jeszcze dodatkowo na tył.
może i w czasie jazdy obraz rozmyty ale na cholerę mi to, mam patrzeć na drogę
Ale przecież chodzi o to, aby wideorejestrator rejestrował wyraźny i ostry obraz podczas jazdy. Tak żeby można było później rozpoznać osobę, czy odczytać tablicę rejestracyjną.
W tym celu zaopatrzyłem się także w zabezpiecznie przed rozładowaniem akumulatora, które odcina zasilanie kamery w przypadku spadku napięcia poniżej 11,5V.
Również miałem problem z wieszającą się kamerą. Niestety nie resetowała się samoczynnie po zawieszeniu.Wydaje mi się, że problemem był soft. Po updacie softu kamera już prawie się nie wiesza, a jeżeli już się zwiesi to sama się restartuje i pracuje tak jak powinna. Na stronie producenta dostępny jest nowy soft, zaktualizuj i sprawdź czy częstotliwość wieszania jest taka sama.Swoją drogą byłem mocno rozczarowany faktem, że muszę ingerować w sprzęt za tą cenę, by pracował poprawnie...
Arek, kupowales w PL? Musze sobie poczytac o tym ustrojstwie.
Czy bylbys tak uprzejmy i sprawdzil jaki masz firmware?
Sprawdzilem na kamerze, mam z lutego. Skad masz z marca??
Ja u siebie kwestię zasilania w trybie parkingowym w końcu rozwiązałem, zakupując długo oczekiwany moduł baterii nowego typu.https://www.blackvue.com/power-magic-ultra-battery-b-124/Pioruńsko dobrze trzyma i równie pioruńsko szybko się ładuje. Ponieważ używam raptem kilka dni, to jeszcze nie mogę "zdecydowanie" polecić, ale zapowiada się przyzwoicie.
Masz podpięte bezpośrednio do zasilania czy przez adapter zasilania typu BlackVue Power Magic Pro?
Czy przypadkiem w skrajnym przypadku nie rozładuje akumulatora?
Czy DOD Player 2.0 pokazuje Ci mapke, predkosci itp?