Identycznie jak u mnie

Dodano: 08 - Sierpnia - 2017 - 23:16:01
Ramiona wycieraczek z Sharana 00-10 po-lifcie zakupione
Niestety po zamontowaniu występuje efekt spotkania się wycieraczek w jednym punkcie i to niezależnie jak bym je nie ustawił.
Kombinowałem wczoraj na rożne sposoby ustawienia ich, niestety zostaje chyba tylko ingerencja w samo ramię lub zakup o 2 cm krótszej wycieraczki pasażera.

1.
Sharan 99r. z oryginalnymi ramionami 
2.
Sharan 99r. z ramionami wycieraczek aero z polifta 
3.
Sharan 99r. ustawienie ramion aero
4.
Sharan 99r. moment spotkania się wycieraczek Oryginalne pióra wycieraczek Aero do SGA według wszystkich źródeł podają długość 70 cm i jeżeli by miały tyle w rzeczywistości to nie bylo by problemu ze spotykaniem się tych wycieraczek. Te które dostałem z ramionami są na powyższych zdjęciach maja po zmierzeniu od plastiku do plastiku 71 cm, gdyby pióra Aero miały wymiar rzeczywisty 70 cm, to problem spotkaniowy prawdopodobnie by nie występował.
Mam zamiar przed zakupem pomierzyć pióra paru producentów i może trafię na takie które mają o ten 1 centymetr mniej. Jeżeli nie znajdę krótszych piór wtedy rozwiązaniem będzie - siłowe podgięcie wycieraczki kierowcy lub próba skrócenia pióra pasażera.
Czy koledzy którzy mają poliftowe modele SGA i wycieraczki typu Aero mogliby zmierzyć swoje pióra i podzielić się wynikiem ?