Autor Wątek: KLIMATYZACJA-NAWIEWY  (Przeczytany 3449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niepelnospra

• :: TrendLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.0 TDI-CR
  • Moc: 140 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: TLW
KLIMATYZACJA-NAWIEWY
« dnia: 22 - Stycznia - 2016 - 23:36:01 »
Witam,
Bardzo proszę o pomoc z takim problemem.
Kpiłem VW T5 i od początku był problem z ogrzewaniem, nie zależnie jaką temperaturę ustawiłem to autko grzało jak samo chciało.
Czasami leciała zimne powietrze mimo dłuższej jazdy albo tak grzał że można się ugotować.
Mechanik po podłączeniu komputera stwierdził że silniczek od sterowania klimatronikiem do wymiany.
Najgorsze bo uznał również, że dużo rozbierania i nie wymieni tylko ustawi na sztywno że będzie otwarte i grzeje cały czas!
Pomóżcie co to może być?
Znacie kogoś kto by zrobił dobrze z województw świętokrzyskiego, łódzkiego ewentualnie śląskie?
Niepełnosprawny

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: [T5 Multivan] Ogrzewanie - niesprawny silniczek klimatronika?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 - Stycznia - 2016 - 11:59:57 »
Nie chciałbym nikogo oceniać ale pomysł z ustawieniem klapy ciepłego powietrza na sztywno jest dobry jak trzeba dojechać do domu kilkaset kilometrów dalej ale na dłuższą metę delikatnie mówiąc słaby.
Skoro padł serwomechanizm klapy ciepłego powietrza to należy go wymienić na nowy / sprawny i po problemie.
Nie ważne że jest z tym dużo roboty czy mało - liczy się doprowadzenie do stanu używalności.
Skoro mechanik do którego pojechałeś nie chce się podjąć takiej naprawy to może powinieneś się udać do innego specjalisty - w tego typu naprawach priorytetem powinna być dokładność demontażu (żeby niczego nie uszkodzić) oraz staranny montaż żeby zrobić naprawę raz i o problemie zapomnieć na bardzo długo.
Jak mogę podpowiedzieć to poszukaj firmy która specjalizuje się w naprawach powypadkowych albo jeszcze lepiej w przekładkach anglików - oni mają ogromne doświadczenie w przekładaniu desek rozdzielczych i robią to szybko,  profesjonalnie i relatywnie niedrogo.

Offline niepelnospra

• :: TrendLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.0 TDI-CR
  • Moc: 140 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: TLW
« Odpowiedź #2 dnia: 23 - Stycznia - 2016 - 12:05:26 »
Dzięki za info, jestem świadomy że to co zrobił ten mechanik to średniowiecze.
Tylko tutaj w naszym rejonie naprawdę trudno o  mechanika jakiegoś konkretnego.
Niepełnosprawny

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #3 dnia: 23 - Stycznia - 2016 - 12:33:11 »
Akurat w wyborze warsztatu który się podejmie tej naprawy nie bardzo mogę pomóc.
Są na tym forum koledzy ze świętokrzyskiego - może oni coś będą mogli podpowiedzieć.

Tagi wątku: