Przypomniał mi się temat "modyfikator plus "może to stosowanie tego środka ma wpływ na to odpalanie w niższych temperaturach .Może to on powoduje przy konkretnym mrozie zgęstnienie oleju ?
Możesz sam przeprowadzić test i na ich podstawie opiszesz swoje teorie spiskowe w osobnym temacie?
Piszesz
@Gulasz o rzeczach z którymi nie miałeś do czynienia i próbujesz tutaj robić wszystkim mętlik w głowach.
Moje własne wypowiedzi zazwyczaj opieram na własnych doświadczeniach i podpieram się tymi doświadczeniami bo są moje.
Ty czasami wypisujesz takie "bzdury", że włos na głowie się jeży, tak jak ta, że Modyfikator Plus nie działa lub że zagęścił olej mimo tego że napisałem wyraźnie o tym, że problemy z odpalaniem sinik zaczął mieć już przy plusowej temperaturze.
Zaczynam się zastanawiać czy można, to co piszesz brać na poważnie.
ps. nie oczekuję od ciebie wylewnej odpowiedzi w tym temacie, bo jak zwykle zaczynasz robić offtopa w na zupełnie inny temat niż temat samego wątku.
Czy mógłby ktoś to u siebie sprawdzić, porównali byśmy te czasy, bo każdy mechanik ma inne zdanie na ten temat.
Nawiązując do tego pytania na które nikt nie dal żadnej odpowiedzi.
Czasy grzania świec żarowych w moim Sharanie 1.9 TDI
Temp. zewnętrzna -4 st Celsjusza:
- czas gaśnięcia kontrolki: 8s
- czas do cyknięcia przekaźnika: 13s
Temp. zewnętrzna +2 st Celsjusza
- czas gaśnięcia kontrolki: 3s
- czas do cyknięcia przekaźnika: 5s
Auto przed chwilą zapaliło normalnie bez objawów zadyszki.