0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Używam prostownika z Lidla już kilka lat i jestem bardzo zadowolony
Całkiem przypadkiem trafiłem na filmik .Pokazuje jak tego typu nowoczesny sprzęt jest super.
pozwala na naładowanie rozładowanych akumulatorów (7,5-10,5V).
Korzystałeś z funkcji regeneracji ? działa to ?
że lepiej jeśli jest ustawienie AGM bo nie wyobrażam sobie jak jakiś prostownik mógłby sam ustalić, że taki akumulator jest podłączony. Chyba że czegoś nie wiem...
Nie zaobserwowałem żadnych korzyści z regeneracji. Podłączałem woltomierz i nawet amperomierz by zobaczyć co się dzieje. Już szczegółów nie pamiętam, ale faktycznie jest dyskoteka, tylko nic z tego nie wynika..
Jeśli dzięki tej całej zabawie, jak pisał @doggie, ma być może trochę lepiej przez kilka miesięcy to osobiście wolę od razu kupić nowy akumulator.
Zgadzam sie ze starego aku można podleczyć na chwile ale tak to zabawa nie warta czasu. Z ciekawosci pytałem.
Dzisiaj skusiłem się na drugą opcję prostownika do garażu i zakupiłem: CTEK MXS 5.0 Jak na razie jestem oczarowany pomysłowością i jakością wykonania tego urządzenia, co prezentuję na poniższych fotkach.Cena: 260 zł za komplet + dodatkowy kabelek w gratisie (notabene kosztujący 29zł)
zwykły prostownik kupiony z 15 lat temu