Naucz się pisać krótko zwięźle i na temat zamiast zalewać tematy potokiem zdań nikomu niepotrzebnych i powtarzanych w koło.
Może zamiast krytykować warto postawić się na miejscu osoby która zakłada jakiś temat.Zadaje pytanie i czym odpowiedź dokładniejsza tym mogłoby się wydawać że lepsza.Jeśli autor tego tematu nie potrzebuje aż tak wylewnej odpowiedzi nie znaczy że nie będzie ona przydatna komuś innemu w przyszłości.Skoro powstał taki temat to warto w wypowiedziach starać się ująć jak najwięcej informacji.Ile z nich wykorzysta autor tego czy innego tematu zależy od niego lub innych zainteresowanych.Sugestia co do krótkich wypowiedzi z mojej strony temu zaprzecza.
Pewnie że można napisać krótko przekodować licznik ( tylko dokładnie co i po co w jaki sposób w jakich blokach itd.) lub od razu na każdy temat na tym forum napisać jedź do ASO to ci temat ogarną (będzie krótko).Tylko czy o to chodzi w funkcjonowaniu forum.Nawet sugestia bym nie pisał w taki czy inny sposób jest pewnego rodzaju wymuszaniem/nakłanianiem/ukierunkowywaniem wypowiedzi do takich czy innych działań (co na ten temat mówi regulamin forum).Nie wspominając że zachęca/prowokuje do sporów czy kłótni ( bo chyba to było celem powyższej wypowiedzi).
Udzielasz podpowiedzi ze swojej strony i robisz to w taki sposób jak uważasz za słuszny. Więc daj robić to swobodnie innym którzy mogą mieć inne podejście/sposób bycia/nastawienie od Twojego. Których wypowiedź nie musi być zgodna z Twoją(nawet lepiej jak można skonfrontować kilka). Nie mam nic przeciwko Byś zamiast rzucania ogólników (typu kodowanie licznika) napisał krok po kroku co należy zrobić.Może będzie to prostsze ,tańsze ,lepsze rozwiązanie które bardziej przypadnie do gustu.
Ocena przydatności informacji powinna należeć do autora tematu jak i innych osób które w przyszłości staną przed dylematem zmiany skrzyni z automatu na manual. A sam licznik to mały drobiazg w porównaniu do całej reszty(ale warto o nim też wspomnieć) by autor wiedział dokładnie co go czeka.Starałem się nie rozpisywać o takich drobiazgach jak inne poduszki skrzyni(inna twardość)inne łapy czy nawet inne śruby itd. a i tak poszła krytyka za obszerny elaborat.
Nie da się coś podpowiedzieć nic nie mówiąc tym bardziej że dla osoby robiącej to pierwszy raz może być sporym wyzwaniem.A temat/zagadnienie jest dość obszerne ( na pierwszy rzut oka wygląda inaczej )