Cześć wszystkim.
Pisałem ostatnio taki post na forum Passata ale tam chyba forum umiera.
Więc piszę tutaj

Passat B7 2.0 TDI 140 KM, manual.
Ostatnio bardzo denerwowało mnie buczenie na niskich obrotach.
Na 4 nie mogłem jeździć po mieście bo dudniło w środku. Na zewnątrz było trochę słychać rozklekotaną dwumasę.
Więc oddałem do mechanika na wymianę. Został założony prawdopodobnie cały zestaw Sachs. No i praktycznie nic się nie zmieniło.
Jedynie co, że teraz mi szarpie na 1 biegu jak ruszam bardzo powili i delikatnie bez gazu. Wcześniej nic takiego nie było.
Na 6 biegu nie mogę jechać 90km/h bo jak przyśpieszam nawet delikatnie to dudni basem, że uszy bolą.
Mechanik stwierdził jeszcze poduszki na sankach. (po wymianie dwymasy) Widać, że są już trochę zmęczone ale czy dawałyby taki objaw ??
Czy da radę zweryfikować jakoś dwumasę od spodu czy wymieniona. Dzisiaj zajrzałem i przez jeden otwór widać zęby dwumasy. I nie wyglądają na nowe. tzn widać jakby rdza nachodziła. Wszystko wymienione niecały miesiąc temu.
Wymieniłem poduszkę skrzyni biegów i mocowanie silnika do tych poduszek sanek. Nic się nie zmieniło.
Co robić ? Jak sprawdzić ? Ostatecznie dzwonię i będę to reklamował ale może da radę coś sprawdzić przed rozmową z mechanikiem....
Pozdro