Właśnie że nie oślepiam innych, ponieważ to są lampy soczewkowe z gładkim kloszem a nie zwykłe. Ten sam komplet tylko z instalacją na Bi-Xenon zakładałem do zwykłej lampy H4 w Sharanie i tam można powiedzieć że mogą oślepiać innych ponieważ szkło rozszczepia mocno światło wychodzące z lampy.
Oślepiać to można nawet kierunkowskazem

Reflektor świateł mijania jest tak zaprojektowany żeby w odpowiednim miejscu "odcinał" światło czyli zamontowane według przepisów reflektory nie powinny oślepiać pieszych i kierowców innych samochodów, może jednak oślepić jakieś małe zwierzę czy leżącego na drodze człowieka - nie ma cudów.
Prawda jest taka że każdy reflektor będzie oślepiał jak się na niego odpowiednio spojrzy.
Co do ryflowanych szkieł to rzeczywiście mają większe predyspozycje do oślepiania ale jeżeli źródło światła jest dobrze zogniskowane też większego problemu nie ma.
Teoretycznie jeżeli źródło światła jest odpowiednio zogniskowane to nie ma większego problemu - powinno świecić takim samym strumieniem. Z xenonem problem jest tego typu że samo źródło światła emituje 3 razy więcej światła więc jak oślepia to dużo mocniej.
Ja osobiście jestem tego zdania że jak ktoś ma dobrze zogniskowany i właściwie ustawiony reflektor to nie będzie oślepiał. Ważna kwestia to odpowiednia regulacja wysokości do obciążenia pojazdu - w większości samochodów jest do tego pokrętło i powinno się go używać.
Jak dla mnie efekt jest super

na pewno dużo bezpieczniej będzie się jeździło takim autem.