Cześć wszystkim!
Nazywam się Jarek i od trzech lat jestem szczęśliwym (zazwyczaj 😅) posiadaczem Volkswagena Golfa Varianta w wersji wyposażeniowej Join – bo wiadomo, kombi to musi być, żeby w razie potrzeby dało się przewieźć szafę, rower i pół mieszkania 🚗📦
Golfa kupiłem w Niemczech, od autoryzowanego dealera, gdzie mieszkam na stałe. W momencie zakupu miał 125 tys. km, a dziś licznik pokazuje już 180 tys. km – więc trochę wspólnych kilometrów już za nami.
Pod maską pracuje 1.5 TSI, a o komfort jazdy dba automatyczna skrzynia DSG – dopóki, oczywiście, coś nie postanowi się odezwać z okolic komory silnika 😉
Z usterek jak dotąd trafiło się tylko rozszczelnienie przedniej szyby przy słupkach A i pęknięcie chłodnicy, czyli klasyka drobnych przygód

Na forum sprowadził mnie fakt, że planuję wymienić tylne hamulce, ale mam elektryczny hamulec postojowy i… no właśnie – wiem, czym go cofnąć, tylko nie wiem, jakim obd zrobić to tanio 😅
Zobaczymy, czy uda się ogarnąć temat bez opróżniania portfela i przy okazji poznać trochę fajnych ludzi z podobną pasją! 👋
Pozdrawiam i biorę się za szukanie. Over