Autor Wątek: Hak Westfalia - podłączenie, wiązka przejściowa ?  (Przeczytany 246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kruszan

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: ERA
Hak Westfalia - podłączenie, wiązka przejściowa ?
« dnia: 06 - Września - 2024 - 09:58:42 »
Witam.
Posiadam T5 z 2006 roku z fabrycznymi PDC na tyle, zakupiłem hak (Westfalia 7H0 803 881A) z wiązką 7H0 971 341 (okazja na szybko, teść odebrał osobiście, na miejscu brak dalszej części wiązki i modułu).

Moduł wiadomo będzie 1K0907383 zastanawia mnie tylko dobranie odpowiedniej literki na końcu, auto z końca 2006 MY07. Samo 1K0907383 bez literek jest z 2007r.

Zasadnicze pytanie, jak wygląda kwestia podłączenia lub wiązki przejściowej ponieważ, w przeciwieństwie do mojego Passata B6 tam miałem od PDC wiązkę bezpośrednio do modułu PDC, a od haka do modułu haka, tutaj wiązka jest łączona PDC + HAK, podejrzewam, że jest jeszcze jakiś przejściowa wiązka która to łączy. Wiązka zakończona jest dwoma kostkami które nie są dla mnie intuicyjne i stąd cały problem. Proszę o radę bo nie mogę doszukać w co ta wiązka jest wpinana oraz jak "połączona jest z PDC". Pewnie to banał, ale lepiej zapytać niż kluczyć i błądzić :-)

Dodano:  05 - Grudnia - 2024  -  00:12:37
Ponawiam prośbę o pomoc

Offline turzol

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: ST
Odp: Hak Westfalia - podłączenie, wiązka przejściowa ?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 - Października - 2024 - 14:28:26 »
Potrzebujesz wiązki
7H0971541T
Wiązka dla pojazdów z zaczepem holowniczym i sygn.przy parkowaniu

Offline kruszan

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: ERA
Odp: Hak Westfalia - podłączenie, wiązka przejściowa ?
« Odpowiedź #2 dnia: 15 - Października - 2024 - 22:10:46 »
Mój błąd w pierwszym poście, taka wiązkę to ja mam z hakiem (źle wpisałem numer, miało być 7H0971541T) wtyczki są z tej wiązki co na schemacie, mnie zastanawia jaka ma być łącząca wiązka tą z modułem haka oraz modułem pdc, czyli montuje belkę, podłączam czujniki i co dalej

Dodano:  05 - Grudnia - 2024  -  00:12:14
Hak podłączony bezpośrednio pod instalację pojazdu bez modułu, zakodowany w ABS i PDC - działa poprawnie, temat do zamknięcia.

Tagi wątku: