Witam i od razu pytanie.
Historia problemu wygląda następująco
Od mniej więcej dwóch miesięcy posiadam Atlas 3.6 FSI [CDVC] z 2017 roku.
Pierwotnie wszystko było ok natomiast po wymianie tarcz hamulcowych pojawia się kłopot z wyskakującym błędem elektrycznego hamulca postojowego. Miga kontrolka "P", Żółty wykrzyknik błędu a po ruszeniu zapala się czerwony wykrzyknik błędu. Miga również dioda przy przycisku hamulca. Przez około minuty od ruszenia jest sygnał dźwiękowy błędu
Błąd ma charakter okresowy, tzn pojawił się około 1 m-ca temu tuż po wymianie tarcz.
Problem minął po kilku dniach i tak co jakiś czas pojawia się i znika. Ze dwa razy zdarzyło sie ze po nocnym postoju hamulec był zaciągnięty i przy próbie ruszenia miał zblokowane koło. Po zabawie na zasadzie włącz/wyłącz silnik/hamulec itp problem po kilku próbach ustępował
Nigdy nie grzało się koło podczas gdy poruszałem się nim z pojawiającym się błędem.
Przy każdej próbie hamowania awaryjnego na elektrycznym hamulcu - reagował należycie czyli hamował
Mechanik stwierdził uszkodzenie wiązki przy prawym tylnym kole. Wymieniona została wtyczka i wykonany mostek. Błąd niestety nadal występuje
Wyczyściłem przycisk, sprawdziłem bezpiecznik - bez rezultatu
Czy macie jakieś inne pomysły?
Macie może dostęp do schematu przebiegu w wiązki elektrycznej z hamulca postojowego?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc.